< Tilbake til oversikten

Lørdags-snop


#2

HP sa for siden:

Kan du dele oppskriftene her sammen med lenkene? Ingredienser og enkle trinn, mange blogger som blir borte med årene.


#3

Helina sa for siden:

Du trenger:

100 g mørk sjokolade, 70 % kakao
1 ss kremfløte
2 ss smør/delfiafett
evt litt søtning (anbefaler 1 ts flytende Natreen)

Nøtter, salte eller usaltede - jeg har brukt Macadamia-nøtter for å få den runde formen. De er dessuten meget gode :)

(Macadamianøtter inneholder opp mot 75% én- og flerumettet fett, altså fett av den sunne typen. De er også rike på kalsium og fiber.)

Smelt sjokoladen i varm fløte og smør. Da varmer du opp fløte og smør til nesten kokepunkt, knekker sjokoladen oppi og lar det ligge i fred under lokk noen minutter. Rør så, og det blander seg fint. Tilsett søtning og nøttene.

Legg så 1 og 1 nøtt på matpapir, jeg fisker dem opp med 2 gafler. Sett dem i kjøleskapet og la sjokoladen stivne. Oppbevares i kjøleskapet :) Lang holdbarhet!


#4

Helina sa for siden:

Eller noe så enkelt som sjokoladeknekk :)

helina1.blogspot.no/2016/06/sissels-sjokoladeknekk-lavkarbo.html

Sjokoladeknekk:

100 g mørk sjokolade, 70% kakao
1-2 ss kremfløte
1-2 ss smør
1 ts flytende Natreen
2 never med nøtter
Litt kokos til pynt

Smelt sjokoladen i varm fløte og smør. Da varmer du opp fløte og smør til nesten kokepunkt, knekker sjokoladen oppi og lar det ligge i fred under lokk noen minutter. Rør så, og det blander seg fint. Tilsett søtning og nøttene. (Nøttene kan gjerne være hele- de deler seg når du skjærer dem opp)

Hell hele røren ut på matpapir. Strø gjerne over litt hakkede mandler eller kokos. Sett kaldt. Skjær så i passelige biter. Oppbevar dem i kjøleskapet. Jeg oppbevarer dem i en tett matboks. Lang holdbarhet :)


#5

Joika sa for siden:

Jeg fikk et glass med disse til jul: lindastuhaug.blogg.no/1394901632_naturlige_seige_brown.html

Seige browniestrøfler (ELSKER DEM)

Seige browniestrøfler
4 store, saftige dadler, ca 80 g uten stein
35 g valgfrie nøtter *
1 ss, 15 g kakao
En klype salt
En skvett vatn
Evt. 15 g valgfri tørrvare *

  • Du kan bruke alle typer nøtter, eg har prøvd med valnøtter og cashewnøtter som gir veldig godt resultat. 15 g tørrvare er ikkje nødvendig - men eg måtte prøve det i dagens oppskrift. Då brukte eg proteinpulver i sjokoladesmak, men andre alternativer kan vere PB2 peanøttpulver, kokosmel, peanøttmel, kokos, mandelmel...

Ha alle ingrediensene i en foodprocessor og kjør til en jevn, klumpfri masse. Ikkje bruk for masse vatn, det skal kun vere slik at kulene akkurat kan formes. Rull til kuler - og evt. i kakao, hakka nøtter, smelta sjokolade, kokos - før du setter dei i fryseren. La dei stå en times tid før servering, så dei får sette seg skikkelig og få en god konsistens. Oppbevar i frys eller kjøleskap, dei kan stå fleire dager.


#6

Carisma sa for siden:

Dadler er ikke lavkarbo


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.