HP sa for siden:
Obs 1: Inneholder mye ost, passer ikke som hverdagsmat for alle. Obs 2: Blomkål er høy FODMAP, inneholder mannitol (sukkeralkohol). Obs 3: Ferdig revet ost inneholder ofte potetmel og andre tilsetninger, les på pakken.Ingredienser:
1 mellomstort blomkålhode
2-3dl revet ost (Jeg brukte Jarlsberg (fin-revet))
1 egg
2-3ss tomatpuré (Jeg brukte solmodne, knuste tomater)
salt
pepper
Krydder etter smak: Oregano, basilikum; jeg brukte Provancekrydder.
Topping etter smak, jeg hadde paprika og Chorizo-pølse.
Fremgangsmåte:
- Sett stekeovnen på 225 grader
- Skjær av blomkåltoppene og ha i foodprocessor, kjør til mel. Evt. kan et rivgjern brukes.
- Damp i panne, eller kok blomkålen i mikrobølgeovn under lokk (full, ca 4 min)
- Bland sammen ca 1dl ost, 1/2ts salt, litt pepper og 1ts krydderurter i en bolle.
- Ha blomkålen over i et kjøkkenhåndkle, kjøl litt ned og vri ut så mye vann du klarer (Form en ball og vri ut).
- Ha blomkålmassen og 1 egg i bollen, rør sammen
- Trykk/stryk massen til en pizza på bakepapir (min ble litt bløt, godt likevel)
- Stek i 15-20 minutter, til bunnen begynner å bli litt brun.
- Ta ut bunnen og fordel utover ca 2-3ss tomatpuré.
- Ha på litt av osten, krydre med salt, pepper og urter
- Legg på topping
- Ha på resten av osten
- Stek til ferdig, ca 5-10 minutter
Serveres med salat, olivenolje og rømme, eller annet godt tilbehør.
Fra denne oppskriften: The Lucky Penny: The BEST Cauliflower Crust Pizza!
En youtube-video som viser fremgangsmåten: Ketokarma: Easy Cauliflower Pizza Crust Recipe