< Tilbake til oversikten

Hvordan kan man ha en naturlig set point og likevel gå ned med lavkarbo naturlig?

#1

Yrla sa for siden:

Jeg bygger opp kroppen nå etter langvarig anorexi (spiser faktisk 4-5000 kalorier daglig!!!) og lurer på om jeg kommer til å ende opp på samme vekt som jeg hadde før jeg fikk det eller om jeg kommer til å veie mindre siden jeg spiser lavkarbo nå og spiste høykarbo da. Uansett er det så vanskelig å forstå at jeg skal tilbake til set point vekt, men at den tydeligvis ikke er så stabil siden folk går ned i vekt med lavkarbo. Hva er denne set point vekta da? E'n set point for lavkarbokosthold og en annen for høykarbo? Faren og broren min gikk begge opp masse i vekt nå de spiste mye karbo+fett. Virka ikke som kroppen gjorde noe for å justere for å opprettholde set point vekta da. Hva kommer det av? Forvirrer karbohydrater balanseringssystemet, eller hva skjer?


#2

kamp sa for siden:

Jeg har ikke hatt sf men var veldig lav i vekt pga masse matintoleranser. Jeg gikk over til lchf og spiste mye fett. Endte på ca 58kg, 2 kg over vekta fra før jeg ble syk
Gikk deretter ned litt igjen også begynte jeg på antipsykotiske medisienr og la på meg 10 kg på to Mnd. Spiste litt frukt men ikke mye mer kh.
Har ligge på 61-65kg de siste årene med disse medisinene. Spiser jeg frukt går jeg opp, spiser jeg ketogent går jeg litt ned. Så jeg prøver å ligge sånn mitt på treet


#3

Yrla sa for siden:

Rart du gikk opp til mer en før med lavkarbo.


#4

kamp sa for siden:

Vekta varierer alt etter syklus også da.. Jeg veier fort to kg mer med mensen enn før. Jeg har brukt medisiner i flere år som påvirker metabolisering osv. Dritt medisiner :(


#5

BenteR sa for siden:

Alle kropper er forskjellige, men for de aller fleste vil et lavkarbokosthold føre til at de spiser mindre totalmengde kalorier.
Spiser selv 3500 + kcal pr dag, men ligger likevel på 42 kilo mot mine normale 54-55 kilo før jeg ble syk og startet på lavkarbo. I følge ernæringsfysiolog er det mest sannsynlig fraværet av karbohydrater som gjør at jeg ikke går opp i vekt og at min kropp ikke nyttiggjør seg av fett/proteiner skikkelig.
Det åpner jo opp for at andre for eksempel nyttiggjør seg mer av feks fett, mens andre igjen kanskje nyttigjør seg like godt av alle gruppene.
For de aller fleste er det likevel slik at mye karbohydrater og mye fett vil føre til et kalorioverskudd, noe som igjen fører til høyere vekt.
Tror ikke det finnes en fasit for alle; man må bare finne SIN måte og leve på og trives med den kroppen man har :)


#6

kamp sa for siden:

Min kropp klarer ikke bruke lange fettkilder som energi, eks fra avokado. Jeg kan spise en stor avokado med 30-40g fett og bli sulten like etterpå samt veldig lite energi. Bytter jeg fett mengden fra den ut med eks kokosolje er jeg mett i mange timer.
Det har nok noe med at mitokondriene mine ikke fungere optimalt.
Tar acetyl l carnitin hver dag for å hjelpe på dette


#7

Carisma sa for siden:

Lavkarbo er vektregulerende, dvs at man både kan gå ned og opp i vekt utfra hva kroppen finner optimalt. Anbefaler boka Bedre uten Brød som skriver bra om dette.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.