< Tilbake til oversikten

Tommelfingerregel

#1

torhildao sa for siden:

helt alldeles fersk på dette med lavkarbo.. men kjenner at jeg blir litt forvirra og føler det ikke helt greit og bytte ut all maten som er her i huset :eek:

Men finnes det en tommelfinger regel på dette med lavkarbo? mener en gang og ha hørt at man kan spise alt som vokser over jorda, og ikke hvitt brød.. Men det er kansje for enkelt :confused:??


#2

TrillTrall sa for siden:

Alle grønnsaker som vokser over jorda ja og noen som vokser under også (sellerirot var det vel bl.a.? og løk?). Når det gjelder brød holder man seg unna det om man er forholdsvis streng, men det finnes jo lavkarbobrød (som jeg egentlig aldri klarte å bli heeeelt fortrolig med). Man kan lage egne frøknekkebrød, jeg ble ikke helt fortrolig der heller, men en del elsker dem. :) Ellers så ren og ubearbeidet mat som mulig og fete, rene melkeprodukter, men ikke i voldsomme mengder. Det kommer jo an på hvilket karbo-nivå du legger deg på. Mange har som rettesnor at de ikke spiser produkter som inneholder mer enn 5 g kh pr. 100 g vare, men der er det jo stor forskjell på om du spiser 7 gram som smakstilsetning eller 200 gram som hovedrett da. :)


#3

Marina sa for siden:

Litt enkelt blir det kanskje, ja. Man spiser heller ikke hvitt mel og sukker vanligvis. Og det finnes det i veldig mye!

Jeg kan virkelig anbefale deg å lese en bok om lavkarbo og velge deg en kostholdsfilosofi (f.eks. Atkins eller LCHF). Der er det ofte regler som er enkle å forholde seg til (f.eks. 5g karbohydrater pr 100 g, som nevnt over).



#5

torhildao sa for siden:

takk for svar :) Blir litt huegæern av alle de tinga som er å sette seg inn i :D

og det er så mye lettere og fullføre noe når det er enkelt å finne ut av ;)


#6

sylwester sa for siden:

En kommentar til den 3minuttersfolderen er at det anbefales å gå for oljer som er rike på Omega6. Det har jeg lite forståelse for da vi får i oss for mye Omega6 via kjøtt. Det er viktig å kompensere for det store inntaket med Omega6 vi får ved å sørge for at vi får i oss Omega3 gjennom fet fisk eller tran, men det har lite med lavkarbo å gjøre. Det anbefales alle.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.