< Tilbake til oversikten

Krem med vaniljekesam og syltetøy

#1

butterboy sa for siden:

Jeg har nå gått på karboredusert kost i 1 uke. Har vært under 20g karbo om dagen. Spiser stort sett kjøtt, pålegg, egg, grønnsaker og hjemmelaget knekkebrød. Jeg har vært en uhelbredelig sjokoladespiser. En plate 200g melkesjokolade går rett ned. Derfor visste jeg at fraværet av sjokolade ville være verst.

Så, i dag etter at jeg hadde sovet middagslur pisket jeg 3dl fløte til krem. Ismaksatt den med 1 ts proteinpulver og 1 ts Sukrin. Sammen med halvparten av kremen spiste jeg 2 spiseskjeer vaniljekesam og 1 spiseskje syltetøy (med veldig lavt karboinnhold). Vet ikke helt om jeg skal regne det som en sprekk eller ikke, men i hvert fall ikke noen kulinarisk henrykkelse :-)

Er det noen som har en ide om hvordan man kan håndtere søtsuget. Finnes det noen erstatning som ikke er fullt så ekstrem som den jeg fikk i meg i dag.


#2

TrillTrall sa for siden:

Spiste du krem laget av 3 dl fløte?! kvalm Hva med eggedosis av ett egg + sukrin? Må piskes ganske lenge for å få rett konsistens såvidt jeg husker. Eller litt fløte + noen frosne bringebær + litt søtning i blenderen/stavmikserbollen? Steviadråper fås med mange smaker, bl.a. sjokolade, kanskje det kan brukes til å lage en slags "sjokoladekrem" med fløte?


#3

stinei sa for siden:

Hvis du ønsker å overvinne søtsuget så hold deg sterk en uke eller to så forsvinner det. Gjorde i alle fall det hos meg, og det ga meg litt følelsen av å slutte å røyke, utrolig befriende å slippe å gå og hungre på ting jeg ikke kan spise.
Hvis du bare ønsker tips om søte ting så finnes det jo sukkerfri gele, sukkerfri drops og sukkerfri sjokolade. Sikkert ikke lurt å spise store kvanta, men litt for å kose seg. Eller bake lavkarbo-brownies du kan spise litt av når du har lyst på sjokolade? Lager du den i muffinsformer kan du fryse de du ikke skal spise og ta opp ved behov


#4

butterboy sa for siden:

Takk til Trilltrall og Stinei for gode innspill. Det beste er nok å stålsette seg og holde seg helt unna som det sies. Og så heller unne seg en god bit i helga etter at det verste søtsuget har gitt seg. Lavkarbobrownies må jeg prøve etterhvert, og muligens eggedosistrikset. Takk skal dere ha :-)


#5

Marina sa for siden:

Jeg hadde sprukket om jeg ikke hadde unnet meg noe godt. Litt bær med en dæsj med krem eller gele (hjemmelaget) med bær eller is av fryste bær og kremfløte. Ja, jeg er gld i bær :p Evt. litt sjokolade med mer enn 70% kakao.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.