< Tilbake til oversikten

Frukt?

#1

kamp sa for siden:

Hva er ditt forhold til frukt?
Spiser du ingenting, litt eller 5 til dagen?

I følge fettsyreskolen på YouTube så bør man alltid spise fett ved siden av frukt.

Jeg blir fryktelig sulten ca 30 min etter jeg har spist et eple, sannsynligvis fordi blod sukker blir lavt. Er det andre som opplever det? Hvor mye fett/fiber trenger du for å unngå det?


#2

BenteR sa for siden:

Spiser frukt/bær så å si hver dag, men aldri mye.
For eksempel en halv kiwi eller 1/4 appelsin/eple, eller litt melon eller min favoritt om sommeren; rabrasuppe :) eller kanskje helt enkelt en neve bær.
Spiser ikke fem om dagen i den forbindelse at det skal være frukt, men spiser så mye grønt at jeg får i meg mine fem om dagen med god margin.
Siden jeg er allergisk mot melkeprotein er det slutt på den tiden der jeg spiste fløte til frukten, men blodsukkeret blir mer stabilt med fett samtidig som frukt.


#3

stinei sa for siden:

Spiser innimellom litt bringebær, blåbær eller jordbær. Men fyller mine 5 om dagen (og vel så det) med grønnsaker.


#4

Carisma sa for siden:

Jeg spiser aldri frukt, for jeg dropper rett i bakken av det. Bokstavelig talt. Har opplevd å blacke ut etter å ha spist f.eks eple flere ganger, så nå holder jeg meg langt unna.

Rabarbra er en grønnsak


#5

sylwester sa for siden:

Så hvis vi skal være botanisk korrekte så spiser jeg altså veldig mye frukt.
Nesten alt som ikke er grønne blader er jo enten frukt eller bær. Min toppliste over frukt og bær er:

Tomater
Agurk
Squash
Aubergine
Advokado
Bringebær!
Blåbær
Melon

Ca. halvparten av karbohydratene jeg spiser kommer fra frukt. Den andre halvparten er faktisk grønnsaker hovedsakelig i kålfamilien.

Så til OP: Jeg spiser ofte bær. På vinteren spiser jeg litt sitrusfrukt og på sommeren velsmakende meloner, men ut over det så spiser jeg lite av hva folk flest vil kalle frukt.


#6

1000 sa for siden:

Det er jo ikke meninga man skal spise fem om dagen i frukt, men 3 grønnsaker og 2 frukt. Fra myndighetenes side altså.


#7

sylwester sa for siden:

5 om dagen er en catchy henstilling til at det skal spises 500 gram med frukt, bær og grønnsaker hver dag. De nevner ikke fordelingen mellom frukt og grønt annet enn at de anbefaler at minst halvparten er fra grønnsaker.

Dvs. når jeg spiser mine 500g+ med grønnsaker hver dag så får jeg i meg 5 om dagen selv uten å ha spist en eneste frukt. (Men 50% av det jeg spiser er jo botanisk sett frukt)


#8

Marina sa for siden:

Jeg elsker frukt og grønnsaker!
På jobb spiser jeg enten 1/4 av en appelsin eller eple i forbindelse med lunsjen. I tillegg blir det en del bær (særlig blåbær og bringebær) enten det er til til frokost (i gresk yoghurt f.eks.), snacks eller dessert. Av grønnsaker spiser jeg det aller meste. I hverdagen blir det som oftest brokkoli, salat, agurk, noe blomkål, apsparges, avokado, squash og minimais.


#9

BenteR sa for siden:

Er klar over det, men vi spiser den ikke som grønnsak, men som frukt.
Klarer liksom ikke helt å få meg til å ha rabarbra som grønnsakene til middagen min :)
Men ellers er det, som nevnt av andre, mange ting vi tenker som grønnsak, som i stedet er frukt......


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.