< Tilbake til oversikten

Finnes lavkarbo-øl?

#1

Tetra sa for siden:

Isåfall hviket merke? Navn? Polvare eller butikk?
Tenker på et par øl til grillmaten innimellom i sommer.


#2

sylwester sa for siden:

Det finns. Det går under tilnavnet "lite" og somregel står det at det er færre kalorier. Alle kaloriene som er redusert kommer fra karbohydrater og det er jevnt 30% færre kalorier i de aller fleste med dertil 70% færre karbohydrater. Dvs. istedenfor en kan du nå ta 3 øl. Jeg tror ikke det har hendt så mye siden de kom så sjekk denne testen for mer informasjon.

Jeg ser den en gang i blant på jobben siden det vistnok er ok å drikke for de med glutenallergi, men det smaker ikke i nærheten så godt som en god vanlig øl.


#3

Photobscura sa for siden:

Finnes flere typer lite-øl. Både Tuborg, Aas, Carlsberg og Ringnes har, og de har alle et redusert sukkerinnhold på 50-70%. (Stort sett det siste).
Jeg synes at Ringnes er den beste av de som er på markedet, og de er, som Sylwester skriver, også glutenfrie (en genistrek, spør du meg! Flere skjenkesteder har tatt det inn!). De har faktisk nå kommet med en mørk pilsner som må være den beste lavkarbo-ølen jeg har smakt. Ettersom jeg ikke har drukket vanlig øl på ti år, så er kanskje smaken min justert deretter, men kjæresten min som ellers drikker vanlig øl var enig i at den virkelig ikke var så verst.
Det fåes kjøpt en eller annen type lite-øl i de fleste dagligvarer. (Jeg har funnet den mørke pilsneren i alt fra butikker i Oslo, Nittedal, Roa og Engerdal. ;))


#4

Cyan sa for siden:

Enig med Photo at den nye mørkere lite pilsneren fra Ringnes er god, og mannen min som er en skikkelig hipsterøldrikker av verste (beste?) lidenskapelige sort syns heller ikke den var så aller verst.


#5

sylwester sa for siden:

At Ringnes har mørkt lite-øl visste jeg ikke. Da skal jeg til butikken på fredag :-)


#6

Photobscura sa for siden:

Se etter denne:

Flere steder står den blant "hipsterølen". ;)


#7

_AndaloN_ sa for siden:

Jeg er glad i øl og har leitet lenge etter det beste lavkarbo ølet.
Hansa Lite har kun 0.5 pr 100g. Dvs 2.5 g pr halvliter boks :) stort sett alle andre øl har 1 gr eller mer pr 100g


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.