I disse varme dager er det ekstra koselig å kunne ta en is i ny og ne.
Hjemme i skuffen fant jeg frem sånn saftisholder vi hadde kjøpt noen år tilbake og fylte det med saft av funlight sin Jordbær+kiwi, litt sterkere enn angitt, og det ble en hit for både meg og lillesmurf på 10.
Den er noe mer kompakt enn kjøpeisen (noe som kan gjøres med det?), men det er billig og enkel nedkjøling :-)
Det med eggehviter i saftis nevnes i denne tråden, og det tipses også om å bruke vann med kullsyre for mer porøs is. forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=1251
Har også laget is, både saftis og iskrem. Synes iskrem med fløte var mest vellykket, og at saftisen ble mer kompakt enn kjøpeisen. Har tenkt å prøve meg med gelantin i begge variantene en dag :) Har hørt at det kan endre konsistensen litt :)
Jeg prøvde med stivpisket eggehvite i saften og det ble frossen marengs. I tillegg så skilte den seg slik at det ble hard is i bunnen og luftig marengs som ikke holdt seg på pinnen så dette ble helt fiasko.
Ja, gelatin høres fornutfig ut og man må ikke ha 6 per halvliter for å redusere hardheten... Jeg skal teste det imorgen :)
Kan ellers anbefale å lage pinneis av smoothies. Kjempegodt. Selv lagde jeg en versjon med skogsbær, banan, gresk naturell yoghurt og den nye zeroh safta med litchi. Brukte bare 1/2 banan på totalt 8 former, så det er godt innafor på lavkarbo.
150g ananas
1,5 dl kokosmelk
2 ss kokos masse
Kjør i blender eller food prosessor
Frys ned i isformer eller zoku
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.