< Tilbake til oversikten

Saftis!

#1

sylwester sa for siden:

I disse varme dager er det ekstra koselig å kunne ta en is i ny og ne.

Hjemme i skuffen fant jeg frem sånn saftisholder vi hadde kjøpt noen år tilbake og fylte det med saft av funlight sin Jordbær+kiwi, litt sterkere enn angitt, og det ble en hit for både meg og lillesmurf på 10.

Den er noe mer kompakt enn kjøpeisen (noe som kan gjøres med det?), men det er billig og enkel nedkjøling :-)


#2

Cyan sa for siden:

Jeg mener å ha lest at man kan blande inn litt eggehviter for å få bedre konsistens på saftis, men jeg ville ikke tatt gift på det (får google litt).



#4

sylwester sa for siden:

Ah. Takk for lenke. Skal lese meg opp og prøve!
Hva mener du med gift?


#5

Cyan sa for siden:

Bare et uttrykk, som i at jeg ikke er sikker på om utsagnet mitt er korrekt :)


#6

sylwester sa for siden:

Da så.. Jeg skal prøve å rapportere tilbake jeg :)


#7

Helina sa for siden:

Har også laget is, både saftis og iskrem. Synes iskrem med fløte var mest vellykket, og at saftisen ble mer kompakt enn kjøpeisen. Har tenkt å prøve meg med gelantin i begge variantene en dag :) Har hørt at det kan endre konsistensen litt :)


#8

sylwester sa for siden:

Jeg prøvde med stivpisket eggehvite i saften og det ble frossen marengs. I tillegg så skilte den seg slik at det ble hard is i bunnen og luftig marengs som ikke holdt seg på pinnen så dette ble helt fiasko.

Ja, gelatin høres fornutfig ut og man må ikke ha 6 per halvliter for å redusere hardheten... Jeg skal teste det imorgen :)


#9

Cyan sa for siden:

Kan ellers anbefale å lage pinneis av smoothies. Kjempegodt. Selv lagde jeg en versjon med skogsbær, banan, gresk naturell yoghurt og den nye zeroh safta med litchi. Brukte bare 1/2 banan på totalt 8 former, så det er godt innafor på lavkarbo.


#10

kamp sa for siden:

150g ananas
1,5 dl kokosmelk
2 ss kokos masse
Kjør i blender eller food prosessor
Frys ned i isformer eller zoku


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.