< Tilbake til oversikten

Stines 17. maikake

#1

stinei sa for siden:

Stines 17maikake

Bunn:
200g mørk sjokolade (70% eller 86% etter hvor bittert du liker det)
100 g meierismør
4 egg
Søting etter smak

Sjokolade og smør smeltes. Egg piskes og smakes til med søting. Deretter blandes alt sammen og helles i en liten langpanne eller en stor rund form. Stekes på 200 grader i 8 minutter. Bunnen skal ikke være fast når den kommer ut av ovnen, da blir bunnen for tørr. Oppbevar i kjøleskap over natten.

Krem:
2 bokser Philadelfia
5 dl fløte
Søting etter smak

Pisk fløten til myk krem, og rør deretter inn kremost til det blir en glatt og fin krem. Smak til med søting. Fordel kremen oppå sjokoladebunnen og sett inni kjøleskapet igjen i noen timer til kremen har satt seg og blitt fast.

Topping:
1 boks fersk bringebær
1 boks fersk blåbær
1 dl vann
5 ark gelatin
Søting etter smak

Kok opp vann, bringebær og blåbær. Frossen bær vil gi like godt resultat. Legg gelatinarkene i an skål kaldt vann. Bruk stavmikser og miks til en jevn saus og bland inn søting. Kryst deretter vannet ut av gelatinarkene og bland inn i den varme sausen. Avkjøl til den er lunken og hell deretter på toppen av kaken og la den stå til gelelokket har blitt stivt. Veldig godt å legge på noen ferske blåbær og bringebær på lokket før det stivner.

Jeg skriver søting etter smak fordi jeg vet at det er store forskjeller på hvor mye søting man bruker. Jeg brukte lite søting i bunnen og toppen men lagde kremostkremen god og søt, for da komplimenterte den godt den litt bitre bunnen og den friske toppen. Men smak dere frem, det lønner seg alltid!


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.