< Tilbake til oversikten

Oppskrifter, lavkarbo!

#1

Helina sa for siden:

Hei! Har prøvd å lage en blogg om lavkarbo mat, med mange oppskrifter. Er helt ny i gamet, så om noen har noen kommentarer til bloggen, så er jeg glad for det :)

helina1.blogspot.no/

Andre som blogger om lavkarbo- oppskrifter?


#2

Ethereal sa for siden:

Jeg så mel i en god del oppskrifter der, og mel/korn, om det er speltmel eller hvete, inngår som regel ikke i lavkarbokost i særlig stor grad.

Selv om innholdet av mel er så lite at totalinnholdet av kh blir lavt, så er ikke akkurat mel noe å "bruke opp kh på", det gir ikke kroppen vår noe den trenger som den ikke kan få fra sunnere kilder, men tilfører kalorier og stivelse. Selv om en oppskrifts totale karbohydratinnhold er lavt, tenker jeg selv på ingredienser, og hva de gir meg for energiinnholdet, og mel er for meg en ingrediens som ikke er "verdt det".

Om man vil bruke mel for bindeevne/andre kvaliteter mel har i matlaging, er det jo opptil en selv, men mange lavkarbere vil styre unna oppskrifter med mel i, og en blogg der det inngår i mange av oppskriftene, vil bli mindre interessant.

Bare et tips. :)


#3

Helina sa for siden:

Takk for tilbakemelding:) Var så lei mandelmel og egg-smak på alt, dyrt er det også....andre forslag til bindemiddel?


#4

kamp sa for siden:

Fiberhusk
xanthan gum
guar gum
johannesbrød kjernemel


#5

Helina sa for siden:

Men ser at det absolutt kan være lurt å moderere seg litt ang sammalt spelt, ja :)
(I 1 ss (8 g) samalt spelt er det 4,2 karb.)


#6

Helina sa for siden:

Takk for tips :)
Får bare krype til koset og besøke en helsekostbutikk, ser jeg :) Har ennå ikke vært der :)


#7

kamp sa for siden:

sjekk også [url]www.iherb.com[/url]


#8

Helina sa for siden:

Har akkurat oppdaget Psyllium, det har mye fiber og 0 i karb. Noen som har erfaringer? Kan større deler av melet erstattes ved bruk av dette?


#9

Ethereal sa for siden:

Du har fått forslag her allerede, og utover det, så er mitt beste tips å ikke basere seg på for mye mat som trenger erststninger for mel, f.eks. Lavkarbo pannekaker blir aldri helt som pannekaker, lavkarbo pizza blir for de fleste ikke helt det samme.

Hvis du sliter med at du er lei av eggsmak og mandelmel, lag retter som ikke krever det? For meg er å leve lavkarbo ikke å leve på lavkarboversjoner av alt jeg spiste før, som brød og pasta, jeg spiser andre matvarer, på andre måter, og andre retter enn før. Og det er ærlig talt lite jeg savner.


#10

Helina sa for siden:

Merker faktisk det, jeg og- at ikke lysten på all mulig "god mat" er der lenger :) I starten tenkte jeg bare på noe godt, så det er jo flott :) Blodsukkeret har nok stabilisert seg. Men må innrømme at det var herlig med en blåbær milkshake, laget på kulturmelk til frokost i dag :)

helina1.blogspot.no/2016/04/blabr-milkshake-med-chiafr.html


#11

Helina sa for siden:

Men er det flere som blogger om lavkarbo? Ønsker å følge sider og selv få tilbakemeldinger :)

Har så langt bare lagt inn litt oppskrifter, fått litt reklame på sidene og holder nå på å opprette forbindelse med blogglister og besøktellere...helt ukjent stoff, men veldig interessant :)


#12

Helina sa for siden:

Ellers så har jeg nytt dagen ute, med grilling i fin-været:) Fantastisk godt med grillmat da- og min egen komponerte grillsalat :) Hadde litt eple i, det var bare helt herlig - etter 2 måneder uten frukt. Skal snart legge ut oppskriften, så det er bare å komme på besøk på siden min :)

Adressen er: helina1.blogspot.no/


#13

Helina sa for siden:

Har prøvd meg frem med ulike typer søtning: sukrin, sukrinmelis, sukrin-gold for det meste, -men må si jeg ikke er helt fornøyd. Hvilke type søtning bruker dere?


#14

kamp sa for siden:

Stevia


#15

Helina sa for siden:

Prøvde meg med flytende Natureen i dag, og ble faktisk veldig godt fornøyd :) Har laget både firkløverkake og marengskake til i morgen, med det som søtning:) Men skal helt klart prøve Stevia. Var akkurat inne å leste litt om det :) Så lovende ut. Takk for tips!


#16

sylwester sa for siden:

Jeg foretrekker flytende natreen siden det er et av de eldste søtningsmidlene på markedet. I oppskrifter som er veldig søte blander jeg Natreen og Sukrin.

Stevia funker ikke for meg siden jeg ikke liker lakrissmak. Jeg bruker det idag utelukkende i tomatbaserte supper/sauser.

Dette er et merkelig tråd siden den er gått litt off topic da den opprinnelig handler om blogg og ikke søtnigsmiddel. Nytt tema fortjener ny tråd, eventuelt å fylle pa en relevant tråd.


#17

Helina sa for siden:

He, he...men for meg henger søtningsmiddel og blogg sammen, siden jeg prøver ut noen oppskrifter og legger dem ut der :)

Så spennende med lakrissmak da! Visste ikke at det ble lakrissmak- veldig glad i lakris :) Så nå må det iallefall prøves :)


#18

Ethereal sa for siden:

Siden du ba om kommentarer til bloggen din, går jeg ut i fra at du tar i mot konstruktiv kritikk og en ganske innstendig oppfordring: jeg så at du har lagt ut artikler som rett og slett er klippet og limt fra andre nettsteder på bloggen din. Jeg så at du hadde skrevet at du hadde "lagret" dem på bloggen for din egen del, og fordi det kanskje kunne være av interesse for andre, men, altså, det kan man bare ikke gjøre. Å "lagre" noe og publisere det på sin egen blogg er å republisere andres åndsverk, og det er noe helt annet enn å kopiere en oppskrift. At det går frem hvor du har hentet det fra, hjelper ikke, det er plagiat.

Hvis du ikke har tillatelse fra forskning.no og klikk.no til å bruke deres journalistikk på din side, så må du nesten fjerne det der snarest. Det er ganske respektløst ovenfor publikasjonene og de som har forfattet artiklene, selv om du ikke mener det sånn, og det er ikke lovlig. I verste fall kan man vel få bot for sånt.


#19

Ethereal sa for siden:

Hvis du vil gjengi info fra det du synes er gode artikler, kan du forresten skrive din egen tekst, og sitere den opprinnelige, men du kan ikke bare ta innhold publisert av en nettpublikasjon som forskning.no, og klippe og lime hele greia inn. Det hjelper ikke at det kommer frem at du ikke har skrevet den selv.

At journalistikk er tilgjengelig fritt på nett, betyr ikke at man kan bruke den helt som man vil. Stol på meg, dette er yrkesfeltet mitt. ;)


#20

sylwester sa for siden:

Håper du har spurt om lov å republisere Helina. Så sant det ikke er helt klart merket i artiklene en delingslisens ala Creative Commons eller man har fått eksplisitt bruksrett så blir man økonomisk ansvarlig for eventuelle tapte inntekter som resultat. Se denne artikkelen om emnet.

Ethereal, som i forrige navnet til Wireshark?


#21

Ethereal sa for siden:

Ethereal, som i ordboksdefinisjonen. :)

(Måtte google hva Wireshark var, fagfeltet mitt er journalistikk, ikke data. :D)


#22

sylwester sa for siden:

Jeg googlet det før jeg spurte og så at det i tillegg til min favoritt nettverksapplikasjon også er en kjent travhest og en musikksjanger.. og nå vet jeg også at det er et adjektiv :-p


#23

Helina sa for siden:

Har hatt det så travelt, så bare slettet innleggene :) Tenkte ikke over at det ikke kunne brukes slik...men om jeg bare hadde lagt til en link til artikkelen, så hadde det vært lovlig?


#24

Ethereal sa for siden:

Nei, det hadde ikke hjulpet noe med en link. Nå må du lese både det jeg og Sylwester skrev på nytt, for dette er en veldig seriøs tabbe å gjøre, og du må ikke finne på å gjøre noe slikt igjen.

Du kan kun re-publisere en artikkel slik du gjorde hvis du har eksplisitt tillatelse fra de som har publisert den. Du kan heller ikke bare skrive artikkelen om og publisere det, det er plagiat.

Det du kunne gjort, lovlig, var å skrive din egen tekst, sitere fra artiklene du har brukt som kilder, og så linket til det, men jeg tror ærlig talt du bare bør fokusere på oppskrifter hvis du er usikker på dette.

Bra at du har slettet, for det var den eneste riktige, og lovlige, å gjøre.
[url="http://forum.lavkarbo.no//www.pinterest.com/pin/create/extension/"][/url]


#25

sylwester sa for siden:

Absolutt ikke. Journalistene får betalt for å skrive og nettstedene gjør det for trafikk som igjen blir til inntekter. De kan i verste fall fakturere deg for tapte inntekter.

Nå har jeg sett at andre blogger har hatt innhold fra forskning.no (bl.a. kostdoktorn), men det er ikke sikkert om de har fått lov til det gratis mot lenking eller om de har måttet betale noe for å gjengi det, men de har helt sikkert ikke gjort det uten å spørre.


#26

TrillTrall sa for siden:

:confused: Stevia smaker da ikke lakris??? Du får jo flytende stevia med alskens smaker (vanilje, sjokolade, nøytral, kokos osv...) og stevia-suketter med nøytral smak. Jeg liker ingen av dem man får kjøpt i dagligvaren i Norge, synes alle har en ekkel ettersmak, men har kjøpt flere ulike typer på Iherb som er veldig gode. :)


#27

sylwester sa for siden:

Helt naturlig stevia har en lakrisaktig ettersmak og det du snakker om med "alskens smaker" er at det finns makssatt Stevia for å eventuelt skjule den. Selv den konsentrerte hvite pulvere har denne ettersmaken og jeg har naturlig flytende stevia og som har den samme smaken. Begge er kjøpt på iHerb.

Stevia-sukettene dine er helt sikkert en blanding av Stevia og noe annet hvis de ikke har ettersmak. F.eks. så har jeg porsjonsposer som heter "stevia-sweet" jeg kjøpte i frankrike en sommer som egentlig er 99% erytriol (aka Sukrin) og 1% stevia.

Hvilken med nøytral smak er det du har kjøpt?


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.