< Tilbake til oversikten

IBS og jern

#1

Nannah sa for siden:

Mange med IBS har problemer med å ta opp jern, og kroppen liker ikke jerntabletter. I hvert fall ikke min.

Noen andre som har noen gode råd om jern som ikke forverrer trøblete mager? (Jeg får diare av jern der andre får forstoppelse)
#4

Lemen sa for siden:

Har du prøvd med Nifrex jerntabletter?

Jeg har ikke tålt noen av de andre jerntilskuddene jeg har prøvd (Duroferon, Ferromax, Ferro-retard), men nå har jeg endelig funnet en type som gjør at jeg klarer å bygge opp jernlageret mitt.

Har vært under 5 i ferritin i lang tid, og var på nippet til å måtte få jerninfusjon fordi jeg ikke tålte noen av jerntablettene. (Eller dvs, jeg tåler Femi Jern + C som det er linket til i innlegget før meg, men de har bare 18mg jern i seg, slik at de passer bedre til vedlikehold enn til å bygge opp lageret igjen.)

Nifrex har 100 mg jern i seg, og jeg tar nå 1-2 hver dag, og har endelig kommet opp i 12 i Ferritin på blodprøver! Merker jo forsåvidt at også denne virker inn på farge og konsistens av avføringen, men ikke diare, og ikke de uutholdelige luftsmertene som jeg har hatt av andre jerntilskudd!


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.