< Tilbake til oversikten

Mørk ketostix - mer karbo?

#1

Kruspersille sa for siden:

Jeg har lett meg i hjel på forumet her, men har ikke funnet noe svar, så jeg prøver meg jeg :D
Jeg har vært i ketose i en uke nå, og bruker Ketostix en del nå i starten.
Men hver gang jeg sjekker er den på den mørkeste eller rett under. Og det er uavhengig av når jeg sjekker - 2 timer etter siste måltid, på morgenen før frokost eller midt på dagen.
Jeg vet at den kan bli mørkere hvis man drikker lite, men jeg drikker masse vann i løpet av en dag, rundt to liter.

Jeg vet også at det ikke er noen "faser" av ketose, utslag er utslag. Men kan de utslagene jeg får være en indikasjon på at jeg kan spise mer karbo om dagen?
Nå ligger jeg på rundt 10-15g.

Tuuuusen hjertlig takk for svar <3


#2

Carisma sa for siden:

2 liter vann er ikke massevis når du er i ketose, det er knapt det du trenger under normale forhold. Kroppen trenger mer i ketose, du kan fint doble det.


#3

Kruspersille sa for siden:

Tusen takk for svar Carisma!
Jeg var helt sikker på jeg drakk nok jeg, jeg går så og si aldri tørst.
Da skal jeg prøve å drikke enda mer :) (hjelpes!!)


#4

HP sa for siden:

Ketostix viser bare om du er i ketose eller ikke, fargen på ketostixen har ikke så mye å si. Om du vil ha mer nyansert/nøyaktig måling så kan du bruke blodketon-måling (Precision Freestyle Neo + Keton-strimler, koster litt).

Drikke og ketostix handler mer om at en ikke skal fortvile fordi utslaget er lyst/svakt, konsentrasjonen kan bli lavere ved høyere væskeinntak. Drikk når du er tørst. :)#6

Kruspersille sa for siden:

Tusen takk for info, begge to!
Det skal sies at jeg aldri har drukket særlig mye, jeg drikker når jeg er tørst. Jeg har heller ikke hatt noen tegn på at jeg har drukket for lite.
Jeg har så klart merka at jeg har blitt mer tørst av å være i ketose og har derfor drukket mer. For meg er det helt unaturlig å drikke vann uten å være tørst, jeg blir nesten kvalm av det.
Men da skal jeg prøve å være mer bevisst på vanninntaket og forhåpentligvis få drukket litt mer :D


#7

TrillTrall sa for siden:

Det trenger vel ikke være rent vann - te (søtet med stevia f.eks.) eller vann med sitronskiver (kanskje ikke så lurt å gå og småsupe det hele dagen med tanke på tennene, men...), det er jo væske det også. :)


#8

Lemen sa for siden:

Kan godt hende du kan gå opp i karbo, men ikke sikkert det vil gi utslag på ketostixen. Det er ikke om å gjøre å spise minst mulig karbo, og for meg så høres 10-15 litt lite ut, om man følger ketolyskuren så skal en ha minst 15, og om man følger Atkins skal man ha 20 kh pr dag.

Her må du bare prøve deg frem med hvordan karboinntaket virker på vektnedgangen.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.