< Tilbake til oversikten

Ketose og vegetar

#1

KajaG sa for siden:

Hei,

Jeg begir meg nå inn på noe nytt, for har ikke erfaring fra dette forumet tidligere.

Kort fortalt jeg på ketose / høyprotein diett av med. årsaker, og har fått streng beskjed om minst minst mulig karbohydrater (havre skal jeg likevel ha).

Jeg skal også ha vegetarkosthold, og gluten+glutenfritt (mel), samt bort med pasteuriserte varer i stor grad (jeg fermenterer derfor selv med råmelk).

Er det noen som har gode råd til vegetarkosthold på ketosenivå?

Kjempe takknemlig for alle tips :)


#2

HP sa for siden:

Ketose og høy-protein går ikke alltid sammen, men om du måler ketosen så ser du om hvordan det fungerer for deg.

Mel og kornprodukter er heller ikke ketosemat. Fett dekker kaloribehovet ved ketose.

Egg, fete melkeprodukter og oljer + salatgrønnsaker er et godt utgangspunkt. :-)


#3

Ethereal sa for siden:

Jeg lurer veldig på hva slags medisinsk profesjonell som har gitt deg streng beskjed om dette, for et ketosekosthold som også er høyprotein, men med havre, og gluten, er det vel absolut ingen lavkarboretning som anbefaler- det er både vanskelig gjennomførbart og blir nok lett usunt med tanke på fordeling av næringsstoffer.
[url="http://forum.lavkarbo.no//www.pinterest.com/pin/create/extension/"][/url]


#4

kamp sa for siden:

Mulig jeg misforstår innlegget til ts men jeg tolket det slik at ts ikke vil ha gluten


#5

Ethereal sa for siden:

Takk, du har rett, jeg hadde lest for fort. :)

Men glutenfritt mel er egentlig minst like merkelig å skulle inkludere i en ketogen kost, det gir ikke bakeegenskapene til gluten, men masse raske karbohydrater. Så det høres ikke akkurat ut som dietten TS har blitt satt på av det som skal være medisinsk fordel, vil være fordelaktig for noen, uavhengig av årsak til diett.


#6

Spinnerette sa for siden:

Sånn generelt om å være vegetarianer på lavkarbokosthold, så kan du spise som andre lavkarbere; masse grønnsaker og sunne fettkilder og meieriprodukter (fins jo upasteuriserte oster?) bare erstatt kjøttprodukter med en proteinkilde med lavt KH-innhold, som fks tofu, nøtter, frø og evt egg, om du spiser det. Om du tåler mer KH etterhvert uten å gå ut av ketose, er enkelte bønnetyper og linser også gode proteinkilder. Går også an å suppelere med en proteinshake på dager du får i deg for lite protein. Sånn ellers er det bare å følge vanlig lavkarbokosthold! :)


#7

KajaG sa for siden:

Takk for tilbakemeldinger.

Mulig jeg var litt upresis ja... men jeg kan verken ha vanlig eller glutenfrie melsorter - kun havregrøt, havremel. Bruker istedet kokos-, sesam-, og mandelmel, og chia. Noe nøtter, selvom det også er en del karbohydrater i det. Ellers egg, pasteurisert melk og ost, frø, grønnsaker med minst mulig karbohydrater. Men ikke noe frukt.

Jeg prøver også å finne ut om det er KH i spirer, f.eks. av erter, linfrø, linser, sennepsfrø osv. Noen som vet :)?


#8

chili sa for siden:

Spiser du vegetarisk fra før av, eller er det også nytt?

Jeg spør fordi kan være vanskelig å finne fram på forumet her.
Mange tråder, temaer, innlegg osv, og så mye man lurer på :)

Fedon Lindberg har masse oppskrifter med linser, bønner, ost og lignende.
Om ketose: Ketolysekuren eller Atkins.

Jeg tror de fleste er i ketose med 50 g karbohydrater om dagen.
Det med 20 g kh pr dag er (hvis jeg husker riktig) 1: de første 4 ukene, 2: en bra start på vektnedgang for de som har mye å ta av.
Vegetarianere må jo spise litt mer kh for å få i seg nok av vegetariske proteiner, for å være i ketose.Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.