Denne oppskriften er kjempepopulær her i England om dagen, så jeg måtte prøve, og det er noe av det aller beste jeg har 'bakt' av LK-erstatninger. Den har vanlige ingredisenser, blir sprø, mettende og holder fyllet perfekt. Ingen bismak av egg eller mandler i det hele tatt, med god konsistens. Vil tro den passer utmerket som kjeks til oster etc, om man kutter den i mindre biter og kanske steker litt ekstra. Oppskriften er hentet her!
Fremgangsmåte:
Bland reven ost og kremost i en bolle. Kjør i mikroen i 1 min på full guffe.
Ha i resten av ingrediensene og bland godt.
Kjevle relativt tynt ut mellom to non-stick bakepapir (ta av det øverste før du putter den i ovnen!).
Bruk en gaffel til å stikke hull i deigen for å unngå bobler, de lukker seg mens deigen steker.
Stekes 220 grader i 12-15 min, eller til gylden. Snu bunnen rundt når den begynner å gyldne, for ekstra sprøhet!
Når den er ferdig har du på ønsket fyll, og steker igjen i ca 5min, til osten har smeltet. Jeg brukte reven cheddar, cherrytomater og pepperoni. Nam!
Håper det smaker! :D[url="http://forum.lavkarbo.no//no.pinterest.com/pin/create/extension/"][/url]
Kjeks ja! Skjærte opp noe av deigen i små firkanter sist jeg lagde, stekte litt ekstra, og spiste med kremost på.. Var farlig godt, men også veldig mektig. :o
Bunnen bør være ganske tynn for å bli ordentlig sprø, blir den soggy i midten smaker det også ekkelt (klok av skade!). Har ikke akkurat målt tykkelse i cm, men noe sånn som på dette bildet ser ut som det jeg har laget, kanskje lager jeg den noe tynnere også. Trekker seg ikke sammen etter det jeg har opplevd. :)
Jeg lagde pizza i går, og det er den beste lk-bunnen jeg har smakt :) Men i midten ble nok bunnen min enda litt tynnere enn på bildet og da ble den litt tørr. Men utover mot skorpa ble den bra :) Skal teste ut kjeks også :)
Veldig lettvint. Både å lage deigen og ikke minst å kjevle den ut :)
Ingenting er som lavkarbo "juksemat" som smaker bedre enn "orginalene" :)
De burde starte en lavkarbo burgerkjede a la slike de har i England, hvor man får hamburgeren i den vanlige pakningen bare uten brødet, sammen med søtpoteter. Mener å tro at en ny burgerkjede skal ha dette alternativet, men jeg finner ikke noe på nettsiden som tilser dette....:(
Hva heter denne kjeden, OmmundPoulsen? Ikke hørt om det før... Ellers er det vel bare å be om å få burgeren pakka inn i salatblader istedet for brød, det gjør de selv på BK om man spør etter det. :)
Blir nok forskjell, ja. Avfettet mel suger til seg mye mer væske. :)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.