< Tilbake til oversikten

Saftig langtidsstekt lammelår

#1

HP sa for siden:

Frossent lammelår: Tin lammelåret 1 døgn i kjøleskap.

  1. Still stekeovnen på 250 grader (eller mer).
  2. Legg lammelåret i en dyp langpanne, kle evt. pannen med aluminiumsfolie.
  3. Krydre låret (jeg brukte salt, pepper, timian og rosmarin)
  4. Sett inn langpannen når ovnen er varm.
  5. Etter 10-20 minutter stiller du ovnen på 75 grader, åpne døren for å redusere temperaturen. (Kjernetemp ble 68 i vår ovn, gjennomstekt).
  6. Lukk døren og stek i 12+ timer (kan fint stå i ovnen til middagstid).
  7. La låret hvile 30+ minutter før du skjærer opp.

Det blir lite kraft i pannen så ta vare på det som er. Kjøttet er saftig så ta vare på kraften som kommer når du skjærer opp / river. Bruk sjyen som/til saus.

Nytes med karbohydrat riktig tilbehør: salat, rotgrønnsaker, rødkål, rømme og tyttebær.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.