#1
HP sa for siden:
Frossent lammelår: Tin lammelåret 1 døgn i kjøleskap.
- Still stekeovnen på 250 grader (eller mer).
- Legg lammelåret i en dyp langpanne, kle evt. pannen med aluminiumsfolie.
- Krydre låret (jeg brukte salt, pepper, timian og rosmarin)
- Sett inn langpannen når ovnen er varm.
- Etter 10-20 minutter stiller du ovnen på 75 grader, åpne døren for å redusere temperaturen. (Kjernetemp ble 68 i vår ovn, gjennomstekt).
- Lukk døren og stek i 12+ timer (kan fint stå i ovnen til middagstid).
- La låret hvile 30+ minutter før du skjærer opp.
Det blir lite kraft i pannen så ta vare på det som er. Kjøttet er saftig så ta vare på kraften som kommer når du skjærer opp / river. Bruk sjyen som/til saus.
Nytes med karbohydrat riktig tilbehør: salat, rotgrønnsaker, rødkål, rømme og tyttebær.