< Tilbake til oversikten

3 uker på lavkarbo uten vektnedgang

#1

Nevrosa sa for siden:

Begynner å bli frustrert for etter 3 uker på lavkarbo har jeg ikke gått ned ett gram. Stixen viser ketose. Den ene matvaren etter den andre har blitt kastet over bord for sikkerhetsskyld og jeg har nå et rimelig kjedelig kosthold.

Leste et sted at man også skal begrense proteininntaket. Er det riktig og i så fall hvorfor? Hvor mye fett bør man få i seg daglig?


#2

sylwester sa for siden:

Protein kan trigge insulin akkurat som karbohydrater. Man bør ikke spise mer enn ca. 35g med proteiner per måltid for kroppen klarer rett og slett ikke å nyttgjøre seg av for mye. En ideelt inntak av proteiner er vel 1g per kg målvekt ganget med [1,2] avhengig hvor aktiv du er. Jeg ganger med 1.0.

Hvis Stixen viser helt klart ketose og det ikke er morgenen så drikker du for lite vann! Vann er viktig!

Hvis du spiser mindre enn en halv kilo grønnsaker om dagen spiser du muligens for lite grønnsaker!

Det kan godt hende at du ikke får i deg nok fett. 75% av kcal (ca. 60g hvis du spiser 45g protein/karbo), dvs. ca. 6ss olivenolje. Vanskelig å spise 6ss olivenolje uten grønnsaker så jeg tror grønnsaker er viktig.

Typisk hvis jeg får for lite fett og proteiner tll middag blri jeg sulten og spiser baconsvor eller sjokolade før jeg legger meg. Det påvirker vektnedgangen og humøret.


#3

nellie sa for siden:

Det kan også hende at du spiser for mye mat totalt sett. Før regnskap et par dager, så ser du hva du kan endre på.


#4

Nevrosa sa for siden:

Enda så mye jeg nå har lest om lavkarbo har jeg altså ikke fått med meg dette med proteiner :D. Har spist masse proteiner for det var jeg sikker på var trygt.

Begynte å føre dagbok i dag og ser at proteininntaket har vært høyere enn fettinntaket. Og ja, jeg spiser nok for lite grønnsaker også. De har blitt kuttet ut etterhvert som vekten var like standhaftig og jeg prøvde å redusere karbene.

Jeg veier ca 80kg og skal da altså ha maks 80g protein.
75% av dagsrasjon skal være fett og resten karber. Har jeg forstått det riktig da?


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.