Hei :)
Jeg ble bare litt nyskjerrig på det. :) Hva spiser dere andre som går på ketolysekuren? Jeg føler jeg spiser det samme hele tiden og er blank på nye ideer. Og i tillegg har jeg fruktoseintoleranse, så det begrenser litt på hvilke grønnsaker jeg kan spise. Jeg kan ikke spise tomat og paprika, eller blomkål og brokkoli. :s
Jeg spiser:
frøknekkebrød med tine smør og greddost eller kokt egg, eller skinke
-stekt egg med ost på og bacon,
-omelett med bacon og spinat, fennikel og ost på,
-stekt kjøttdeig med boks-tomater og spinat, avokado
-"tacosalat" (isbergsalat med tacokjøttdeig, rømme, ost, avokado, agurk)
-stekt kjøttdeig med fløte og spinat, fennikel eller aubergine
ikke går jeg ned i vekt heller. Lurer på om det blir for lite grønnsaker, for mye proteiner, eller for lite fett? Drikker ca 2 liter vann pr dag. Er det nok? Drikker en del kaffe med fløte i iløpet av dagen også. Kan det ha noe å si?
Hadde vært supert om noen hadde noe inspill på dette :)
Frokost blir ofte en kopp kaffe, av og til bare svart og av og til med en teskje smør og litt fløte.
Ellers synes jeg et hardkokt egg hakket opp med godt med smør, og litt salt og pepper er et greit måltid. Kommer an på hvor lei jeg er egg. Dette lager jeg av og til om kvelden også.
Salater med skinke, tomat, agurk, squash, paprika, av og til ost.
Kjøtt eller fisk, men bruker veldig mye brokkoli og blomkål ved siden av, og litt sellerirot. Grønnsakene slenger jeg ofte oppi en ildfast form med litt fløte og ost.
Stangselleri med smøreost.
Eggerøre med cottage cheese, enten med spekeskinke eller røkelaks til.
Omelett med skinke, ost, paprika og løk.
Egg og bacon.
Pizza (med bunn av egg, olje, fløte og fiberhusk, og lager eget fyll).
I dag skal vi ha biffsnadder (strimlet biffkjøtt, sopp, minimais, paprika - og hva jeg enn finner i kjøleskapet) med krydder. En kald bearnaise (svensk, på flaske) til.
Bløtkokt egg med smør i.
Ribbe med grønnsaker.
Osteknekkis (skivet ost fra Kavli, inn i mikroen til den blir sprø) med div pålegg (gjerne ribberester, nam!).
Wrap av salatblad, fyller med feks skinke, bacon eller kylling og div grønnsaker.
Kyllingvinger/kyllinglår. Vår nye takeaway er grillet kylling fra butikken, med en pose ferdig kuttet salat. Har feks fetaost som ligger i olje på salaten, og har ekstra av oljen over som dressing.
Det var det jeg kom på i farta, jeg henter mye inspirasjon fra både forumet her og div blogger.
Åi, altså, jeg spiser ikke alt dette på en dag! Jeg spiser som regel 2-3 måltider om dagen (hvorav ett måltid kan være kaffe). Men måltidene mine kan bestå av det som jeg har listet opp.
Og så kan jeg tilføye at jeg ofte har smeltet smør på kokte grønnsaker, og et godt lag med smør på osteknekkis i tillegg til pålegg.
Jeg hadde en vektstagnasjon nå nettopp, så jeg har redusert meieriprodukter litt.
tusen takk for svar :) masse gode ideer du hadde, setter virkelig pris på det :)
Jeg tror kanskje jeg spiser litt mye protein, og litt for mye meieri produkter. Jeg får prøve å kutte ned litt på det, og få mer fett i kosten. Og så spiser jeg vel litt for mange kalorier totalt sett. på en dag kan jeg komme opp i mellom 1800- 2000-2200 kcal. Jeg bruker en app på tlf som heter Lifesum og skriver inn der alt jeg spiser og drikker (sånn høvelig nøye da) men den trekker jo ifa når jeg er i aktivitet og siden jeg har lagt til Fitbit'en :) nei jeg får prøve i neste uke å jobbe mer med hva jeg spiser :)
Setter veldig pris på flere innspill om div mat :)
Supert Minnie1 :) Setter stor pris på det :) Jeg drikker kaffe med fløte i, jeg har alltid hatt melk i kaffen for jeg liker den ikke svart. :p Må kanskje begrense meg litt der...
brød/kake-erstatninger spiser jeg nesten ikke noe av. Dvs jeg lagde meg noen snickers sjokolader som var uten sukker og med masse fett i, men de ble jeg så dårlig i magen av så jeg har ikke spist så mye av de. Jeg reagerer på sukrin og på peanøtter :p
Hvis det er ketolyse du følger må du veie maten hvertfall i begynnelsen, så du er sikker på
holder deg innenfor angitte mengder, og ikke for får mye eller for lite av ting.
En gjennomsnittsdag er vel omtrent noe slikt:
Frokost : frokostbriks ( hjemmelaget lavkarbo) med makrell i tomat eller kokte egg .
Lunsj : omelett eller andre eggeretter med grønnsaker og kjøtt av noe slag. Avokado spiser jeg ofte. Og salat med skinke kylling etc .
Middag : kjøtt, fisk , kylling med grønnsaker og f.eks aioli, remulade , oljer, guacamole som tilbehør. . alt ettersom hva jeg spiser.
En frokostbriks med pålegg til kvelds om jeg blir sulten.
Frokost: En neve nøtter og kaffe/te med fløte og sukket
Lunch: En salat med skinke, ost, dressing og alltid avokado, eller kun avokado fylt med rekesalat, baconost, rømme/spekemat, eventuelt kokte egg med makrell i tomat og majones, eventuelt ruller av ost/skinke/grønnsak.
Middag: Oftest en halv pose wokblanding (varierer hvilke jeg kjøper så jeg ikke går lei) med masse krydder og en skje CF, sammen med en proteinkilde. Varierer gjerne mellom kylling, laks, torsk eller karbonader med lite karbo. I helgene ordner jeg gjerne taco med osteskjell, soppsuppe, burger uten brød med guacamole/rømme/masse ost osv, fiskegrateng.
Frokost: LK knekkebrød med smør og egg
Lunsj: en neve nøtter/atkinsbar/det jeg har tilgjengelig
middag: varierer veldig, men spiser veldig ofte squash gratinert med kjøttdeig og ost i ovnen eller tacosalat.
Kvelds: oliven, små tomater, spekeskinke, osteterninger, avokado i biter med salt/pepper etc!
Gikk ned nesten 30 kg med ketolyse i 2013, men dessverre er 24 av de kommet på igjen. Håper på bedre disiplin i denne omgang!:)
I 1. innlegget mitt i jorunalen min (link i signaturen) Ligger det ukeplaner over de første ukene mine på ketolyse. Kanskje ta en titt på de? Ingen barer, minimalt med brødvarer og mest mulig rein mat, fulgte prinsippene etter boka :)
Jeg har også noen album i profilen min med oppskrifter og bilder av ketosevennlig mat.
Vei maten i starten, sørg for å få i deg nok karber, hvor mesteparten skal komme fra grønnsaker som vokser over jorden. Vi trenger de næringstoffene grønnsaker gir for å forbrenne og fungere optimalt.
Spis deg mett, spis når du er sulten, få i deg nok vann.
Tusen takk for flotte tilbakemeldinger og gode tips :) Skal absolutt skjekke journalen din Gerd :) Jeg veier maten min, og fører opp alt i en app på telefonen, så jeg ser jo sånn høvelig hva jeg bør endre. Mer fett og mindre protein :) Jeg er på god vei til å få det til :) Jeg har jo spist ketolysemat før (2 år tilsammen) men man blir litt sånn der støck i tankegangen på hva man kan spise, og kommer ikke på forslag der og da når man er sulten hva man skal spise. Derfor jeg startet denne tråden, og det er jo kommet inn masse fine tips her :) Og i tillegg så har jeg jo fruktoseintoleranse denne gangen så jeg må være litt mer forsiktig hvike grønnsaker jeg spiser :)
Men tusen takk for svar alle sammen, og setter pris på det hvis flere har noen fler tips :)
Drikker ikke kaffe, men nå måtte jeg prøve te med meierismør i... Det smakte litt rart, men tror jeg kan bli vant til det. Finner vel riktig mengde å blande i etter hvert ;)
Mye gode innspill her. Har tatt av 15kg for noen år tilbake, men etter svangerskap og leggoperssjon er 30 kommet på igjen!
Takk til alle dere som deler her, god motivasjon det
Jeg har skrevet opp nesten hver dag hittil i år all maten jeg har spist, i min dagbok. Ta gjerne en titt der. Her er noen få eksempler:
(av drikke drikker jeg kun vann, og sukkerfri brus (i helgene)
Tirsdag
Frokost: eggerøre av to egg, ruccola og picnicskinke
Lunch: skinkesalat
Mellommåltider: morrpølse, fenalår
Middag: kjøttboller med blomkål- og brokkoligrateng med en dæsj salsa
Kvelds: et kokt egg med majones og skinke, samt tre osteskiver
Onsdag
Frokost: to frokostpannekaker med sukkerfritt syltetøy
Lunch: kyllingsalat
Mellommåltider: morrpølse
Middag: kyllinggryte (link)
Kvelds: salatkylling med smeltet ost og ruccola, samt litt elgpølse med aioli
Søndag
Frokost: salatkylling med ruccola og littegrann bearnaissesaus
Lunch: to frokostpannekaker med sukkerfritt syltetøy
Middag: lasagne med salat
Kvelds: eggerøre, morrpølse og aiol
Torsdag:
Frokost: eggerøre, morrpølse, ruccola og aioli
Lunch: skinkeomelett
Mellommåltid: liten porsjon spinatsuppe med kokt egg
Middag: squashpølsegryte
Kvelds: kyllingvinger
Mandag:
Frokost: to pannekaker med syltetøy
Lunch: skinkesalat med egg
Middag: torsk med ovnsgrønnsaker og chorizo
Kvelds: kokt egg med majones og fenalår
Lørdag:
Frokost: skinkeomelett med ruccola
Lunch: pannekake med syltetøy
Middag: taco
Kvelds: salamisticks
Tirsdag:
Frokost: to pannekaker med syltetøy
Lunch: skinkesalat med kokt egg
Middag: kyllingburger, brokkoli, egg, bacon og paprika
Kvelds: fenalår og salamisticks med aioli
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.