På grunn av prolaps som gjorde at jeg ble sengeliggende i ett år har jeg gått opp 6 kg. Jeg er 20 år og ca 1.50 høy og veier nå 52 kg. Jeg er ikke overvektig på noen måte, men det er klart disse 6 kg plager meg og jeg ønsker å komme tilbake til 46kg. :(
Jeg er ikke så glad i karbohydrater, men elsker proteiner. I tillegg var jeg veldig aktiv før skaden min, og nå må jeg være mer forsiktig da jeg drev med vekter. Tenker derfor lavkarbo kanskje hadde vært noe for meg. MEN jeg er ikke glad i fett! I tillegg tenker jeg litt på kolesterolet. Har lest flere steder at man på lavkarbo må spise mer proteiner og fett. Vil jeg ikke merke vektnedgang om jeg spiser mager ost, lettrømme o.l.? :confused:
Hva tenker du at kroppen din skal leve på da? Den kan ikke leve kun på proteiner. Du trenger ikke drikke fettkaffe og smeltet smør, men spis naturlig fett som avokado, fet fisk, fett kjøtt (kjøttdeig fremfor karbonadedeig), frø og seterrømme f.eks.
Hvis du ikke er så glad i fett, kan kanskje en slags middelhavsdiett, som f.eks. Fedon passe for deg?! Ellers er fett svært viktig. Mange vitaminer er fettoppløselige, huden som er vårt største organ er helt avhengig av fett, ikke minst, som det nevnes over her, kutter du ned på karbohydrater, bør du øke tilsvarende med fett. Dette handler rett og slett om at du trenger en energikilde. Protein er langt mindre egnet enn karbohydrater og fett i så måte, og det er en trøblete kilde for kroppen å omsette. Men det finnes jo flere fettkilder som ikke er så åpenbare. F.eks. egg, fet fisk (laks, makrell, sild, ørret), avokado, nøtter, gresk/tyrkisk yoghurt, diverse gode oljer etc. Og så må man heller ikke legge om kostholdet sitt over natta, men heller bytte ut en matvare her, og en matvare der.
Joda, du kan sikkert oppleve vektnedgang om du kutter både på fett og karbohydrater, men det er ikke noe mange kan leve på over tid.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.