< Tilbake til oversikten

Fra lavkalori til lavkarbo

#1

Budeia sa for siden:

Heisann! Har vært på forumet før, og hadde en vellykket nedgang med ketolysekuren for en del år siden. Den gang var det veldig mye aktivitet her, nå ser det jammen stille ut...

Jeg har endret livsstil for godt føler jeg nå, det skjedde i Mai i fjor. Fra Mai til Desember tok jeg av nesten 17 kilo ved hjelp av kaloritelling, og det er jeg selvfølgelig fornøyd med :). Har hatt en liten julepause der det snek seg på en kilo omtrent, men det er til å leve med.

Imidlertid gikk nedgangen på lavkalori veldig sent de siste månedene, og selv om jeg ikke er altfor utålmodig, så er det jo deilig å bli "ferdig" en gang også. Det, samt variasjonen og muligheten til å spise litt annerledes, gjør at jeg nå søker meg over på ketolyse igjen. Jeg tenker at en 10-12 kilo er de siste som skal til nå for å få meg ned på normalvekt. Jeg er veldig spent på hvordan overgangen mellom lavkalori og lavkarbo blir. Jeg husker jo litt, men må nok lese meg litt opp. Noen som har erfaringer med en slik overgang å dele? De gangene jeg har lagt over til ketolyse har jeg ofte gått ned veldig mye første uka, regner ikke med at det blir et slikt hopp nedover nå. Og jeg har mindre vekt å ta av, så det vil vel kanskje uansett gå saktere.


#2

elikri sa for siden:

Jeg har ikke hatt den overgangen. Men ville ønske deg lykke til :-)


#3

Newstart sa for siden:

Hvor mange kalorier la du deg på da? Masse lykke til med overgangen :)


#4

Licota sa for siden:

Hei :) Jeg har gjort det samme (nesten). Ned 10 kg med lavkarbo for noen år siden, det siste året ned 15 kg med kaloritelling. Nå er jeg fysen på lavkarbo igjen, ikke fordi jeg ønsker å gå så mye mer ned i vekt men heller å få kontrollen over sukkeravhengigheten! Den har jo tatt helt av!

Jeg tror faktisk den gylne vei er en kombinasjon av dette. Kostdoktorn sier jo også at du skal spise når du er sulten og stoppe når du er tilfredsstilt, altså mett uten å være stappa. Ved et høyere fett-inntak og lavere karbo-inntak vil dette skje raskere også.

Så jeg ønsker deg lykke til! Bruker du f.eks. Myfitnesspal?


#5

Yrla sa for siden:

Jeg vil si begge deler samtidig er mest effektivt.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.