< Tilbake til oversikten

Kh/ fett på Lindberg?

#1

whiteandnerdy sa for siden:

Huff nå begynner jeg å bli oppgitt. Finner ikke ut hva som er rette veien å gå i forhold til filosofi! Idag har jeg spist alt for mye fett og er skikkelig kvalm. Har levd på en lavkarbo diett i snart to uker med mye fett fra smør...

Føler meg mer dratt mot Lindberg men vil ikke ha så mye karbohydrater! Og jeg har lest fordelingen hans, men tanken er fortsatt at kroppen bruker fettet som forbrenning? Kan man spise 50-70 gr kh på Lindberg, der man bruker fett fra olje, nøtter og kokosolje og avokado.. Og ikke fra kjøttdeig/bacon osv.. Og hvrodan blir fettfordelingen her inforhold til LCHF?

Blir superglad for et utfyllende svar, jeg trenger virkelig å finne ut en retning nå... Har ikke lyst å bruke masse penger på bøker før jeg er sikker på at det er Lindberg jeg vil følge! Kjøpte en billig LCHF bok men føler at det er så mye fokus på å få inseg masseeee fett...


#2

BenteR sa for siden:

Grunnen til at det trengst mer fett på LowCarbHighFat er at vi kutter i karbohydratene.
Kroppen må jo få energi fra et sted og derfor øker vi fettmengden.

Det betyr IKKE at maten skal bugne i fett/smør/sauser, men at man velger naturlig fettrike matvarer som feks nøtter, avokado, gode oljer, fettrikt kjøtt/fisk, etc.

Dr Hexebergs bøker finnes på biblioteket og der finnes det også i tillegg til de 100 oppskriftene en 14 dagers plan/menyforslag. Kanskje en idè og kikke i en slik bok? Det var akkurat "Bli frisk med lavkarbo - 100 oppskrifter" som var min inspirasjonskilde i starten, og da la jeg meg mellom nettopp 50 og 70 karbohydrater pr dag.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.