< Tilbake til oversikten

Effekt av å stå på jobb?

#1

Turid42 sa for siden:

Dette kan vel ikke regnes som trening som sådan, men alt er vel bedre enn å sitte:)

Jeg har løftet pulten og bestemt meg for å ikke senke den igjen. Det vil si at jeg står i gjennomsnitt 5-6 timer hver dag (møter ødelegger!).

Jeg skjønner jo at kondisen ikke blir bedre av dette, men hva med kaloriforbruk og fettforbrenning og slike ting, er det noen som har noe erfaring? Er det verdt det, lissom, eller skal jeg bare sette meg igjen? :p


#2

HP sa for siden:

Jeg merker det mest på kroppsholdningen, føler meg bedre mentalt når jeg står enn når jeg sitter. Tror ikke kalorifordelen er av særlig betydning.


#3

Lemen sa for siden:

Kanskje det er mulig å måle med pulsbelte/klokke?

Tenker også at holdningen er det du merker det mest på, samt at du blir sterkere i ben og rygg av å stå. Jeg har en jobb der jeg er nødt å sitte en del, og merker godt at dersom jeg må steppe inn for kollegaen min, som har en jobb som er mye mer stående, så blir jeg utrolig sliten i bena av det.


#4

Turid42 sa for siden:

Jeg har nå stått mellom 5-7 timer hver dag siden slutten av november. Merker at beina har blitt mye sterkere! I begynnelsen var det litt hardt for hælene, men det går over. Og holdningen, som dere sier. Tenker at jeg fortsetter med dette, alt er vel bedre enn å sitte 8 timer hver dag!


#5

Turid42 sa for siden:

Det finnes en app for alt! Appen Stand Up måler kaloriforbruk og omgjør til ca antall km. Dersom jeg står i seks timer, hvilket jeg ofte gjør, tilsvarer det 310 kalorier og 4,8 km. Jeg vet jo at kalorier ikke er så innmari viktig for oss, men det sier jo noe om forbruk. Og dette er helt "gratis" i den forstand at jeg bare gjør det samtidig som jeg jobber, så det binder ikke opp ekstra tid.

Tror jeg fortsetter, jeg! :)#7

nellie sa for siden:

Kalorier er bare et annet ord for energiforbruk, så det har såklart noe å si for deg, selv om du spiser lavkarbo. :)#9

Turid42 sa for siden:

Ingen dum idé! I forrige uke hadde jeg et heldagsmøte, da skyldte jeg på dårlig rygg, og sto hele møtet! Tror mange ble stresset av det, men de burde prøve det selv. Jeg opplever ihvertfall at jeg er mere fokusert og får mer energi enn når jeg sitter hele dagen!Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.