< Tilbake til oversikten

Hei, er ny her. Trenger noen tips

#1

Nyemeg32 sa for siden:

Først og fremst, jeg har lest ketolyseboken, prøvde meg på lavkarbo tidligere men spiste så å si samme hver dag og ble så lei da, jeg har prøvd slike lapper osv og proteinbrødet men lappene ble så eggete og er egentlig ikke så glad i brød, noen som har noen tips til ei som ikke er så veldig glad i å spise svære måltid men som virkelig trenger å ned 20 kg om jeg skal ha mulighet til å bli gravid, på forhånd tusen takk for hjelpen :)


#2

Yodette sa for siden:

Jeg har gått ned 10 kilo på 11 uker og skal ned 10 til. Spiser ketogent og har kuttet ut alt av vanlig sukker og stivelse.
Det kan fort bli mye egg, ja. Krever litt oppfinnsomhet å greie å variere nok. Men i f.eks. salater kan man skape mye variasjon. Samme kan man med ovnsbakte ting. Jeg bruker mye avocado, egg, kylling og fet fisk. Og ost.
Man trenger jo ikke spise så mye bare man spiser nok fett. Jeg tyr til smør og små fettbomber som erstatning for søtt. Tar MCT-olje som tilskudd i tillegg til Omega 3 og cocosa (i kaffen). Til sammen blir det et viktig tilskudd av godt fett.
Spiser også noe såkalt resistent stivelse i form av kalde poteter og kokt hvit ris (dvs. at det er kokt og får ligge i kjøleskapet til dagen etter. Det påvirker ikke ketosen i synlig grad, metter godt og gir de gode tarmbakteriene viktig "mat").
Frukt er det ikke plass til i denne fasen hos meg, men jeg spiser noe nøtter og litt bær. Spesielt bringebær og blåbær sammen med gresk yoghurt er veldig godt. Og over det kan man f.eks. ha noen valnøtter og litt fibersirup
Leter stadig etter nye oppskrifter og ideer selv. Favoritten nå er kvartet ferst rosenkål som stekes i smør sammen med litt løk og baconbiter. Kjempegodt tilbehør.
Vi får samle oss gode oppskrifter til det nye året.
Lykke til. :)


#3

Mints sa for siden:

Jeg har gått ned i overkant av 25 kilo det siste året. Jeg spiser som regel egg og bacon til frokost (det vil si, gjorde, nå er jeg som regel ikke sulten før lunsjtider, tar gjerne en kaffe og en bit mørk sjokolade til "frokost" nå). Nannahs knekkebrød med fårepølse og majones (eller annet godt pålegg) til lunsj. Og til middag spiser jeg kjøtt. Noen ganger med grønnsaker til. Andre ganger uten.

Det viktigste for meg har vært å lære meg at selv om jeg skeier ut en dag, er ikke alt tapt. Og det er da det er viktig å ikke gi opp. Det er tingene man gjør ofte, ikke det man gjør av og til som bestemmer hvordan man ser ut i det lange løp.

Lykke til! :D


#4

Nyemeg32 sa for siden:

Tusen takk for svar:) tidligere gikk det mye i røkt laks og eggerøre, man kan vel ikke drikke lett kakao med fløte? Viktigste for meg er blant annet å få i meg nok proteiner da jeg skal begynne trene en del


#5

Carisma sa for siden:

Nja, proteiner du får i normal kost er vel så nyttige. Øk eggeinntaket litt, få i deg rent kjøtt osv.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.