Dilly sa for siden:
Nå er det snart tid for pinnekjøtt og kålrabistappe... Blir ikke den minst like god på blomkål eller sellerirot da?
Dilly sa for siden:
Nå er det snart tid for pinnekjøtt og kålrabistappe... Blir ikke den minst like god på blomkål eller sellerirot da?
HP sa for siden:
Kålrabi inneholder bare 6,5g karbohydrat per 100g, så jeg har tenkt å spise litt kålrabistappe med smør i til pinnekjøttet. :)
Carisma sa for siden:
Jeg syns halvt om halvt kålrot og sellerirot er godt
index sa for siden:
Kålrabistappe til pinnekjøttet spiser jeg uansett. Den er ikke så ille med tanke på karbohydrater. Sløyfer potetene, og spiser det jeg orker av pinnekjøtt og kålrabistabbe. Er det jul så er det jul!:D
Nakkinekki sa for siden:
Skal lage Blomkålstuing som erstatning til Kålrotstuing.
Tror det skal være en oppskrift her inne et sted...må finne den selv.
index sa for siden:
Jeg bruker glutenmel I stedet for hvetemel I kålrabistappa. Innbiller meg at den blir litt mer lavkarbovennlig da....:rolleyes:
Gerd sa for siden:
Mel i kålrotstappa??? :eek:
Kun kålrot, noen poteter, smør, fløte og krydder i den jeg lager. Og littegranne kraft fra pinnekjøttet i rett før servering :D
Lemen sa for siden:
Jepp, kålrotstappa blir aller best når man lager en tjukk, hvit saus (smør, mel og h-melk) og blander ned i most kålrot og noen få poteter. :D På julaften så er det ikke aktuelt å lage den på noen annen måte for min del. :cool:
Gerd sa for siden:
ja sånn sausegreie ja.... Da skjønner jeg det ;) Den typa kålrabistappe liker ikke jeg :nei:
Carisma sa for siden:
Ikke jeg heller, hvertfall ikke til julemat. Den kan gå til stekt flesk eller røkte pølser
Lemen sa for siden:
Hver sin smak, ville bare forklare hvorfor man bruker mel, ikke diskutere hva man liker og ikke liker. :)
index sa for siden:
JA:eek::eek::D
Carisma sa for siden:
Det var vel mer en vurdering av hvilkentyper omplassert til hva? Var min mening hvertfall. (Jeg har svigerfamilei fra Vestlandet og det er nærmest lynsjestemning om man spør om det er sånn stappe av hvit saus til pinnekjøttet :D)
index sa for siden:
Godt jeg ikke skal feire jula med noen som lynsjer familiemedlemmer bare for å stille spørsmål:rolleyes:.
Det er mange måter å lage kålrabistappe på. Jeg bruker ikke hvit saus metoden som beskrives her. Men jeg har alltid vært vant til at man koker kålrabi til den er mør (sammen med en gulrot eller to), siler av vann og moser. Deretter tilsettes smør og et par skjeer mel for konsistensens skyld og mosen spes med fløte til den er passe tykk. Litt kraft fra pinnekjøttet tilsettes også for at smaken skal bli helt perfekt. Smakes til med litt pepper og salt, så er den klar. Funker for meg...:D
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.