Jeg har gått ned i vekt med lavkarbo type Fedon før, men denne gangen funket det ikke. Mer måtte til. Så jeg startet med LCHF for tre uker siden og kom raskt i ketolyse. Vekta går veldig fint nedover, så jeg har ikke noe spesielt hastverk med å endre måten jeg spiser på, men vil gjerne prøve den nye AltShift-metoden til Jason Seib. Og det er tre grunner til det.
Jeg tror ikke det er helt bra å kutte ut store segmenter av matvarer over tid
Jeg ser at jeg trenger noe mer fiber enn jeg får av 20g karbo om dagen, så jeg må øke på litt uansett.
Det er godt med ris og poteter, så hvis det virkelig går an å spise dem uten fettet i 3 dager og så spise LCHF i fem dager etterpå, så høres det veldig allright ut. Ja. Må nok prøves.
Jeg starter en tråd om dette her inne, i tilfelle vi er flere som går med samme type tanker. Jeg må forberede meg litt før jeg begynner, så jeg ikke går i surr.
Mange visninger men ingen svar, hehe. Tolker det som at jeg er litt alene om å teste AltShift. Men altså... i dag startet jeg og jeg kommer til å registrere litt her i denne tråden. Om ikke annet, så for min egen del.
Jeg startet altså med 3 uker LCHF og det ga 6 kilo vektnedgang og 16 cm totalt, på ulike mål.
I dag startet jeg på AltShift 3-Shift - de tre dagene med veldig lite fett og mye stivelse. (Det blir nok i praksis også lavkalori, for de fleste). Spiser ikke gluten og korn nå heller, men andre typer stivelse. Ris, poteter, mais osv. Og normale mengder protein, fra magre kilder. Etter tre 3-Shift dager, kommer altså fem 5-Shift, som er som LCHF.
Så i dag har jeg spist "motsatt" av LCHF. Foliebakt torskefilet og basmatiris, fettfri kjøpedressing på salaten og frokost var bær blandet med fettfri yoghurt+cottage cheese. Og jeg hadde masse Styrk-melk i teen. Skyr er også fettfri, så det inngikk i lunsjen i dag. Og en pære kunne jeg også spise i dag. Første frukt på 3 uker. Det var veldig allright.
Spent på om jeg merker noen forskjell.
Spent på om vekta fortsetter nedover.
Spent på om jeg greier å unngå cravings på 3S-dagene
Spent på når ketostixen mister farge. Fortsatt mørk rosa. Ketosen går ikke over så fort som jeg trodde.
Personlig tror jeg ikke ejg hadde orker et sånn kosthold fordi det tar tid fra kroppen klarer å skifte mellom fett og karbo som energi kilde. Dessuten trenger kroppen vår fett!
Tre magre dager er jo helt uproblematisk for kroppen. Den er ikke avhengig av å få essensielle fettsyrer hver eneste dag. Den kan dessuten forsyne seg med mitt fett 24/7, for å si det slik. ;)
Høres dette pes ut altså? Hm. For meg er det nesten motsatt. Jeg har ikke sansen for å kutte ut så mange matvarer som man gjør på LCHF, så for meg gir dette viktig bredde. (Unntatt glutenholdig mel & korn og sukker. De kan jeg leve med å ha kuttet ut).
Gitt at den funker, da... Litt for tidlig for meg å si annet enn at jeg er i ferd med å prøve første skift og at denne første dagen funket fint på alle måter.
Men det spørs om den gjør det da? Min hadde ikke gjort det, og å skru fett vs karbo forbrenninga av og på på den måten er drepen for forbrenninga over tid. Det tar 4-6 uker for kroppen å komme i full fettforbenningsmodus, og med et slikt opplegg vil man alltid avslutte før man har kommet dit.
Men det spørs hvor lenge den holder seg frisk da? Vi er vel nok av personer her inne som kan bekrefte hva testing av ekstremgrensene for kroppen kan føre til over tid.
Men er dette så ekstremt da? Synes ikke det virker sånn slik Yodette forklarer det.
Personlig hadde jeg ikke giddet å gjøre dette systematisk, er for mye styring og tenking for min del. :) Men godt mulig jeg hadde vurdert å prøve dersom jeg hadde hatt problemer med vektnedgangen. Ellers så har jeg nok ubevisst noen dager lavkarbo og noen dager med mer karbo. Spiser jeg borte spiser jeg det jeg får servert, så denne uka har det blitt både spaghetti og et par potetmiddager, uten at det har hindret så mye på vektnedgangen min. :)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.