Spinnerette sa for siden:
Først og fremst, dette er IKKE en diskusjon om hvorvidt man burde spise barer overhodet, fint om man kan holde seg til tema i en bar-tråd for en gangs skyld. ;)
Ble litt satt ut når jeg skulle bestille nye barer i dag, da jeg så de brått hadde fått 1 karb mer per bar (opp fra 3 til 4, gjelder flere typer). Googla litt, og fant ut at de har endret oppskriften totalt, og bruker en annen type fiber nå, som er laget av mais. Baren har dermed noe mer karbo, men de sier den skal påvirke blodsukkeret på en 'forutsigbar' måte. I studien jeg har linket til konkluderes det med "(...) they may be effective in applications for dietary strategies to control diabetes and other chronic diseases". Usikker på hvordan man skal tolke det, ettersom det ikke sammenlignes med det forrige stoffet, og vet ikke riktig hva de mener med 'forutsigbart' (dog velger jeg å håpe at de mener blodsukkeret holder seg stabilt).
Jeg kommer til å kjøpe en pakke for å teste åssen de funker i forhold. Jeg har ikke diabetes, og måler derfor ikke blodsukkeret, og er ikke i ketose om dagen, så jeg får ikke testet ut disse tingene. Så blir til at jeg kun får sjekket ang magevondt, hodepine og vektøkning. Er det noen andre som har de "nye" barene, og har merket noe forskjell?
Linker:
Om oppskriftsendring: blog.questnutrition.com/our-latest-innovation-soluble-corn-fiber/
Om fiberet: blog.questnutrition.com/benefits-of-soluble-corn-fiber/#sup1
Studie på fiberet: www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19155430