< Tilbake til oversikten

Slowcooker /crock-pot

#1

Butterfly83 sa for siden:

Noen her som har det? Blir det brukt? Og er det lett å få til lavkarbo-middager? Ofte mye sukker og søte sauser som blir brukt oppi har jeg sett.

Tips til selve grytene og oppskrifter tas i mot med takk :)


#2

nellie sa for siden:

Ja, bruker den litt. Går litt i perioder. Bruker mest til kjøtt, for synes grønnsaker blir for vassne.

Har oppi det man selv vil.:)


#3

kamp sa for siden:

Elsker mine to!


#4

vaskeklut sa for siden:

Jeg har! Bruker den MASSE. Er genial til kraftkoking f.eks :) Har aldri hatt sukker i det jeg har lagd i den, jeg.


#5

Butterfly83 sa for siden:

Jeg klarer liksom ikke å bestemme meg, for jeg er litt usikker på om det egentlig er noe enklere enn en gryte. Bortsett fra at den ikke trenger å røres rundt i da. Ingrediensene må jo oppi uansett :p


#6

BenteR sa for siden:

Jeg har en på 4,7 liter og jeg elsker den!
Bruker den jevnlig, men bruker ikke sukker eller annet søtt.
Bruker den fo eksempel til Ramen, Pulled Pork, chili, gryteretter, etc., etc.


#7

vaskeklut sa for siden:

Det er det samme som en leirgryte man putter i ovnen. Bare at den er elektrisk :)


#8

BenteR sa for siden:

Synest det er herlig og hive oppi alle ingridienser om kvelden, og så om morgenen plukke gryta ut fra kjøleskapet og la slow-cookeren gjøre jobben. Da har jeg liksom fri fra matlaging den dagen og kan bare sette gryta på bordet når det er middag :)
Men helt klart; med mindre du går for Fjordland eller noe slikt, så må man jo stelle i stand råvarene uansett om man steker, koker eller slowcooker.


#9

Carisma sa for siden:

Jeg ser ikke poenget med slike hipster-dingser (jada jeg har fått kritikk for å kalle det det her inne før, man jeg vil fortsatt påstå at dette produktet er i overkant representert i polerte løkka-hjem :D)

Vi har en svær fårikalgryte og to mindre gryter (8 og 10l) og de funker helt fint. Har en leirgryte også, men den brukes sjelden siden den tar mindre enn grytene gjør. Har heller ikke noe problem med å la de stå på 1 på ovnene mens vi er på jobb, men som oftest koker vi over natta også trenger man bare varme opp når man kommer hjem.


#10

Lemen sa for siden:

Nå ble det spurt etter erfaring fra de som har det, ikke meningen til de som ikke har det...

Jeg har heller ikke, men skulle jeg lagd mat til en familie, så hadde jeg definitivt hatt en sånn en. Burde vel egentlig kanskje skaffet meg en til meg selv også, for jeg liker å komme hjem til mat som kan spises innen 10 minutter. I tillegg supert å kunne programmere den til å starte etter x-antall timer, og ikke måtte være der for å sette den i gang.


#11

Gerd sa for siden:

Jeg har, ca 5 liter. Kjempefornøyd, bruker den masse. Både til gryter, supper, og kjøtt blir utrolig mørt :ja:
For eksempel; svinknoker legges i på morran, og er ferdige når jeg kommer hjem fra jobb. Skikkelig mørt pulled pork :D

Denne oppskrift er mer som en søndagsmiddag og krever litt mer ettersyn, men anbefales:

Braisert okserygg

Oppskrift for seks personer: bruk slowcookerern
1.5 kilo høyrygg
2-3 løker ca 400 gram
300 gram rot selleri
2 st rød paprika
3 st gulrot
6 fedd hvitløk
50 gram tomatpuré
1 boks grovhakka tomater
3 dl amarone 2 dl hvis du er gjerrig (rødvin)eller annen kraftig rødvin
25 gram frisk pepperrot ca.
Frisk timian
ca 1 tsk pepper og 2 tsk salt

  1. Skjær kjøttet i store biter på over 100 gram stykk
  2. Hakk alle grønnsaker i sukkerbit-store biter
  3. Brun kjøttet i stekepanne og putt det i slowcookeren
  4. Brun så alle grønnsakene, tilsett rødvin og kok 1 minutt, senk varmen og tilsett tomatpuré og grovhakka tomater og kok i minimum 10 minutter
    5 Riv pepperroten og tilsett litt salt og pepper og halvparten av timianen gjerne med stilk , så has det over i slowcookeren
  5. Sett slowcookeren på svakest varme om du har tid at vente i ca 6 timer, eller på høyest varmeom du kun vil vente i tre timer. Kjøttet er ferdig når det er mørt.
  6. Ta opp timiankvistene som har kokt med og tilsett frisk hakket timian.
  7. Ta opp kjøttet og kjør resten av ingrediensene med en stavmikser til en saus/ puré

Tilbehør: Lag sellerirotpuré,tilsett 1 tsk. creme fraiche og 1 tsk. smør per hundre gram puré, krydre med fersk pepperrot, salt og pepper.

Servering: Hel sausen på tallerken, legg sellerirotpuré mitt på tallerken og plasser kjøttet ovenpå


#12

vaskeklut sa for siden:

Kan jo lage mange måltider i en sånn! Dele i porsjoner og f.eks fryse ned :) Ca ingenting jobb med noe av det!


#13

Lemen sa for siden:

Ja, jeg innser at jeg nok trenger en slik en. For jeg er innmari dårlig på å lage meg middag når jeg kommer hjem fra jobb. Er veldig avhengig av Fjorland... :o


#14

Gerd sa for siden:

:ja: Det er kjempekjekt :D

Jeg lager ofte store porsjoner og fryser ned i 1/2 eller 1 liters bokser. Kjøper boksene på vanlig matbutikk, tåler frysing,mikro og oppvaskmaskin :)


#15

TrillTrall sa for siden:

Dere lar altså denne tingen stå på enten hele dagen mens dere er på jobb eller om natten mens dere sover? Jeg er så brann-redd at det hadde jeg aldri tort...


#16

vaskeklut sa for siden:

Da kan du lage i helgene og ha din egen fjordland i frysa som du tar opp før du drar på jobb eller kvelden før :D


#17

vaskeklut sa for siden:

Jeg er ikke brannredd på den måten. Men jeg har det som heter komfyrvakt (påbudt i boligere nyere enn ... etellerannet år) så om den detekterer for mye varme/røyk enn den synes er ok så alarmerer den. og om ingen slår av den så går brannalarmen som går direkte til brannvesen. og gud bedre man skal være tunghørt for å ikke høre den i blokka vår :eek: Jeg er også nøye på å ikke bruke greier med shady ledninger osv. Så nei, jeg er ikke redd for at det skal gå åt skogen, for HVIS noe skulle skje så har vi bra utstyr. (til den som vil kverulere: FU.) Jeg orker ikke bekymre meg mer enn nødvendig :)


#18

Gerd sa for siden:

Ja det gjør jeg :) Er ikke redd for det, så lenge jeg vet at utstyret er i orden.


#19

vaskeklut sa for siden:

Samme her. Denne er jo også laget for å stå på i mange timer :)

Jeg gjør også sånn. En del greier lagrer jeg i matpakkestore porsjoner så jeg kan ta med på jobb, og så lagrer jeg noe i større som vi kan ha til middag :)


#20

Butterfly83 sa for siden:

Oppskriften din hørtes jo kjempegod ut da Gerd :hungry:

Tror jeg skal prøve å samle flere oppskrifter, og tenke på det fremover så kanskje jeg kan ønske meg en til jul :)



#22

Carisma sa for siden:

Det kan man jo i en stor kjele også....


#23

vaskeklut sa for siden:

Ja, hva så? Det var ingen som sa at det ikke kunne gjøres med kjele? Det var kun et forslag til hvordan man dealer med store porsjoner og det ble spurt i starttråden om vi som har en crockpot faktisk bruker den - da må jeg få lov til å fortelle hvordan jeg bruker den og til hva. Som det nevnes over her så var det spørsmål til de som har en slik, ikke til de de som tutrer over at de synes det er unødvendig og hipster eller hva nå problemet er.

Komfyren holder f.eks ikke jevn varme, den vil alltid gå litt opp og ned. Dessuten, helt nye komfyrer slår seg av automatisk etter x timer om man ikke er borti og justerer litt. Det gjør ikke crockpoten. Dette har jeg lært på den irriterende måten.


#24

Lemen sa for siden:

Jepp, det gjør min komfyr også, men hos meg er det komfyrvakten som slår av komfyren om det blir litt for mye damp når viften automatisk slår seg av etter en del tid. Så å langtidskoke med vanlig kjele da må jeg være hjemme og passe på at komfyren ikke slår seg av.


#25

vaskeklut sa for siden:

Ja, slik er det hos meg også.


#26

BenteR sa for siden:

Før jeg kjøpte min crock pot, brukte jeg jerngryta med lokk i stekeovnen til de rettene jeg nå bruker crock pot`en til. Funker det også, men angrer ikke et sekund på at jeg skaffet meg en crock pot.
I morgen blir det laget Ramen i min og på lørdag blir det Osso Bucco. Siden jeg får besøk av ene sønnen min, så er det kjempegreitt og kunne servere god mat uten å stå på kjøkkenet når han endelig er hjemme.
Nå bruker ikke jeg meierivarer pga allergi, men om man bruker følte så tilsettes det senere såvidt jeg har skjønt.
Da jeg kjøpte min Crock Pot, fulgte det med et oppskrifthefte. I tillegg fikk jeg i julegave i fjor kokeboken "Sakte Koking". Finnes også enormt mange oppskrifter på nettet.


#27

Butterfly83 sa for siden:

Dette så kjempegodt ut :D

Men må det ikke grilles litt i ovnen etterpå? Ser for meg at det blir litt "grått"?

BenteR: Aldri hørt om Ramen før, men googlet. Det er med nudler? Eller har du en lavkarbo-versjon?

Tror kanskje jeg har bestemt meg for å ønske meg en til jul :)


#28

BenteR sa for siden:

Vi har Ramen nesten som en tacobuffet;
setter frem skåler med hakket vårløk, finstrimlet squash, kamaboko, spinat, sobanudler, medium kokte egg, kjøtt, reddik eller andre grønnsaker og den glovarme klare Ramen-suppa.
På den måten tar hver enkelt akkurat det de vil i skåla før vi tar og tømmer den varme suppa over.
En genial rett her i huset siden jeg har en som hater alt av løk, en som er svært kresen på grønnsaker, meg som ikke tåler egg og de som vil ha nudler tar det, mens jeg tar strimla squash.






#33

Butterfly83 sa for siden:

Så flott :D Da tipper jeg det blir gode middager utpå nyåret :D


#34

Butterfly83 sa for siden:

Da ble det den fra Siba :) Bare prøvd den en gang, men ble veldig fornøyd. Så lettvint :) Lagde Stifado :) Skal teste den på en svineknoke i løpet av helga :)


#35

StineK sa for siden:

Har fått en slik slow cooker og har lyst til å lære å bruke den. Takk for denne gamle tråden.


#36

index sa for siden:

Har ingen erfaring, men jeg også er nysgjerrig på hva en slik slowcooker kan gjøre.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.