< Tilbake til oversikten

Fedons majones-oppskrift

#1

MHM sa for siden:

Dette er oppskriften på majones som står i "Kokeboken naturlig slank - revidert utgave" (med bilde av fiskesuppe på forsiden). Denne nye boken kan anbefales, for du får masse teori og masse oppskrifter med fine bilder.

Majones:
1 egg
1 ts sennep
3/4 ts salt (Seltin/LO)
1 ts fruktose (annet kan selvføgelig brukes)
1-2 dråper Tabasco
3 ss sitronsaft
2 1/2 dl kaldpresset rapsolje
1 ts kaldpresset linfrøolje (kan sløyfes)

Visp sammen alle ingrediensene unntatt oljen. Bruk gjerne elektrisk stavmikser. Spe forsiktig til å begynne med mens vispen går på høy hastighet. Spe med mer olje etterhvert. Hvis majonesen blir for tykk, rør inn en skje kaldt vann.

Jeg synes den kan få en litt "oljete" smak, og liker den bedre dersom jeg tar i hvitløk, basilikum, pepper og litt tomatpuré. Men smak og behag! Man krydrer om man vil, eller spiser den naturell om man vil. Meget sunt i hvert fall. :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.