Hei.
Usikker på hvor jeg skal legge dette spørsmålet, men ettersom jeg er ny legger jeg det her. Har søkt, men fant ikke svaret på dette (men mye annet da;))
Jeg har spist lavkarbo i ca en mnd og de siste to ukene er jeg på ketolysekuren. Jeg har gått ned ca 2 kg. Det jeg lurer på er: Når jeg spiser blir jeg veldig uvel/trøtt etterpå. Føler meg skikkelig dårlig, og orker ingenting. Det varer i 30-40 minutter. Kan det være at kroppen min forventer blodsukkerøkning og derfor setter igang med insulinproduksjon, og at blodsukkeret mitt dermed synker brått? Blir ikke sugen på noe søtt, bare sugen på å legge og sove . Er dette normalt og noe som vil gå over? Eller bør jeg sjekke det ut. Blir jo helt engstelig for å spise fordi jeg føler meg så dårlig etterpå...
Tusen takk for svar, og for flytting til riktig plass:)
Neeei, jeg får vel ikke i meg nok grønnsaker. Har nok slurvet med det ja....
Jeg spiser en del egg i forskjellige former, med majones til. Reker, spekemat, ost, fløte, cottage cheese, kjøtt av forskjellige slag: kylling, svin og lam, laks. Men grønsaker blir det ikke så mye av utover til middag...
Jeg har vært sliten og litt "tåkete i hodet" jevnt over, men dette har begynt å hjelpe nå. Syns bare dette plutselige "trøtthetsanfallet" etter at jeg spiser var så rart. Det er mest uttalt til frokost og lunsj egentlig.
På ketolysekuren skal du ha varierte grønnsaker og/eller salat til måltidene. Det kan være lurt å bruke oppskriftene i boka, samt menyforslag derfra i starten.
For vi trenger den næringen vi kan få :ja:
Ellers trivs ikke skrøtten vår ;)
Hei,
Jeg kjenner meg veldig igjen i det du beskriver! Selv etter 11 år på lavkarbo har det ikke endret seg, for meg kom det heller sterkere etter noen på med denne kosten. Men det kan jo skyldes at det da var mulig å skille det fra de vanlige blodsukkerfallene. Jeg kan få black out i flere minutter ca en halv time etter målitder, for så å gå inn og ut av en døs i bortimot en time, og det kommer særlig middag. Det er noe helt annet enn vanlig ettermiddagstrøtthet og blodsukkersvingninger.
Jeg har hørt noen teorier om at det kommer av at kroppen sender nesten alt blodet til magen etter måltider for å få mest mulig av næringen i omløp, men vet ikke om det er årsaken.
Jeg tror jeg har merket en viss bedring etter jeg begynte med mct-olje, men jeg er ikke sikker. Har ikke holdt på med den lenge nok til å avgjøre, men det er verdt et forsøk.
Tusen takk for svar Siden sist har jeg vært nøye med grønnsaker og bevisst på salt, og syns det har blitt mye bedre. Det jeg ikke er så fornøyd med er at jeg ikke går ned, og er tilbake til utgangspunktet igjen... Tror jeg har blitt litt for glad i fløte....
Da jeg spiste lavkarbo som værst fikk jeg noe ala det du beskriver og det legen kalte for dumping. Det er egentlig "forbeholdt" de som er mageoperert, men mange på strenge dietter kan også oppleve det. Jeg ble mye bedre etter at jeg begynte småspise lavkarbo hele dagen og kanskje bare ett fast måltid. 😯
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.