< Tilbake til oversikten

Sylwesters 5Cs (chai coffe citrus cheese cake) eller chaikaffesitrusostekake

#1

sylwester sa for siden:

[img]http://forum.lavkarbo.no/picture.php?albumid=515&amp;pictureid=3943[/img]

Bunn:
100g mandler + 25g peanøtter kvernes
3 eggehvitter kjøres stiv m/ søtstoff tilsvarende 50g sukker (jeg bruker natreen)

Vend nøttene forsiktig i stiv eggehvite og ha i springform. Stekes på nederste rille på 125grader i 25 minutter. Avkjøles.

6 blad med gelatin (10g) legge i kaldt vann.

Kaffegele:
3,5 dl kaffe
1ts nellikspiker
1ts kardemomme
1/2 ts kanel
Krydderiene mortes og haes i kaffen.
La kaffen koke ned til 3dl. Des lengre, des bedre. Sil av krydderiene og ha tilbake i kasserolle.
Ha i tilsvarende 100g sukker (Jeg brukte 35g sukrin + flytende natreen)
Ha i gelatinen.

Ostemasse
:
1 pk (3dl) kremfløte piskes stiv, has over i bolle
1 bøtte (3dl) rømme piskes stiv, has over i bolle (ta en drøy ss i kaffegeleen)
1 familiepakke (300g) m/ filadeliaost naturell piskes.
med litt av

Putt 1 eggeplomme i kaffegelen. Varm forsiktig opp mens du visper til den er ca. 75 grader. Heller for lite enn for mye siden vi tåler å spise råe eggepliommer i Norge. La blandingen avkjøle litt før den haes i filadelfiaen under visping. Jeg tar en tynn stråle mens kjøkkenmaskinen går.

Filadelfia-kaffegele-blandingen vendes forsiktig i rømme/fløten og has i springformen med bunnen, som burde være kald. (hvis ikke så venter du)

Has i kjøleskapet over natta!

Sitruslokk: (dagen etter, eller etter 3-4 timer)
3 plater med gelatin (5g) has i vann
Rasp skallet til 1 sitron og 1 appelsin sammen med jusen.
Varm opp, ha i gelatin så den smelter.
Tilsett kaldt vann mens du visper til det er 3dl.
Avkjøles. Vent til det er litt stiv før den legges på kaka.

Enjoy!

Annerkjennelse:
Bunnen er basert på Aatinka sin flotte ostekakebunn, som igjen er 1/2 suksessetertebunn. Jeg har bare byttet ut noen mandler emd peanøtter. Jeg tror det vil være enda bedre med mer peanøtter eller salt. Vil oppdatere hvis det blir bedre. Hennes ostekake er også veldig god .-)

Basisoppskriften på nesten alle bakelessostekakene jeg lager er Isets ostekake, men jeg lager alltid gele selv. Typisk er 3dl vann og 6 gelatinplater + søtstoff tilsvarende 100g sukker.


#2

Carisma sa for siden:

:_oy:
Jeg elsker alt med kaffesmak!!! Denne skal lagres :sikle:


#3

Miranda13 sa for siden:

Kaka ser helt fantastisk ut!
Dessverre er jeg ingen baker så jeg får klare meg med det vakre bildet :O


#4

Butterfly83 sa for siden:

Denne skal prøves her og neste gang det skal bakes :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.