< Tilbake til oversikten

Antall måltider per dag

#1

Miranda13 sa for siden:

Hvor mange måltider spiser du per dag?

Småspiser du mellom måltidene?


#2

Miranda13 sa for siden:

Jeg prøver å spise 3. Jeg vet ikke om fløte i morgenkafe eller en smørklatt på morgenen skal regnes som måltid.

Jeg har blitt utrolig mye flinkere til ikke å spise mellom måltider eller ha mellommåltider.


#3

index sa for siden:

Tre ganger om dagen, pluss mellommåltider ved behov. Kroppen bestemmer, egentlig....


#4

kamp sa for siden:

5 måltider


#5

BenteR sa for siden:

2-3 måltider + småspising stort sett hele dagen


#6

Carisma sa for siden:

3-4, ingen småspising.


#7

Mints sa for siden:

Jeg spiser som regel tre måltider: Frokost, lunsj og middag.

Derimot merker jeg oftere og oftere at jeg ikke er sulten om morgenen, så jeg drikker bare en fettkaffe. Lunsj spiser jeg når jeg er sulten, men det er stort sett til samme tid hver dag. Middag spiser jeg også når jeg er sulten, og det kan faktisk variere på alt mellom tre og syv timer etter lunsj. En sjelden gang må jeg spise kveldsmat fordi jeg er sulten. Jeg småspiser så å si ingenting mellom måltidene, men det hender jeg tar meg en bit 86% til kaffen :)


#8

sylwester sa for siden:

2 hovedmåltider:

  • Lunch (salat m/120g kjøtt, 5ss olivenolje), rundt 11.
  • Middag (gryteposjon med 35g protein, grønnsaker ca 10kbh og 45g fett), rundt klokka 6.

På morningen tar jeg 1ss med tran + vitaminer. Er jeg veldig sulten eller har stått opp tidlig så spiser jeg litt ost/kjøttpålegg før jeg drar på jobben.

Jeg tar en cappuchino med kanel og sukett mellom lunch og middag. Den inneholder litt H-melk. (jeg lager den ikke selv)

Jeg koser meg med litt bacongull, nøtter, dessert på kvelden. Jeg lagde sjokolademousse med vailjesaus og har 3 porsjoner igjen denne uka. Ofte tar jeg bare frøene fra vaniljestang i en bøtte rømme + noen dråper natreen sammen med bær og nøtter.


#9

TrillTrall sa for siden:

  1. Frokost, lunsj, middag og kvelds. Sjelden noe mellom der egentlig. I helgene kan det bli 3 hovedmåltider og litt godis eller noe annet kosemat til kvelds, litt mer tilbøyelig til mellommåltider på arbeidslørdager.

#10

Photobscura sa for siden:

Stort sett bare to. Har ikke så stor apetitt, og er heller ikke spesielt aktiv, så det er vel ikke mer enn jeg trenger.


#11

nellie sa for siden:

3 og litt snacking.:)


#12

Carisma sa for siden:

Hva regner dere som måltider og hva regnes som småspising? Mine 3-4 målitder er iberegnet mellommålitd eller evt kveldsmat med nøtter eller noen osteskiver e.l.


#13

nellie sa for siden:

Et måltid: ca 100-150 gram proteinkilde, grønnsaker og en fettkilde.

Snacking/mellommåltid: f.eks en middels skive brie/noen skiver pålegg med majones/kaffe med fløte/en liten porsjon nøtter/et kokt egg med majones ol.


#14

Carisma sa for siden:

Kokt egg med majones er vel defintivit et måltid!
I såfall spiser ikke jeg forkost engang :rolleyes:


#15

nellie sa for siden:

Syntes du spurte hva vi regnet som et mellommåltid, jeg. Visste ikke at det var hva du ville godkjente som mellommåltid som var spørsmålet.

Et kokt egg med majones er er mellommåltid for meg.


#16

nellie sa for siden:

Datteren min på seks år, 21 kg tung spiser for øvrig et egg til frokost. Og en skål med yoghurt. Med brand flakes i. Og drikker et lite glass biola. Og hun er ganske småspist.


#17

TrillTrall sa for siden:

For meg er det omtrent som følger:

Frokost - 2 knekkebrød med kaviar og ost / makrell i tomat, evt. 3-4 kokte egg med bremykt og kaviar
Lunsj - samme som frokosten
Middag - 100-150 g kjøtt/fisk/kylling med bortimot 3-400 gram rotgrønnsaker av ulike slag (har dilla på en blanding av søtpotet, kålrot og gulrot for tiden, grovraspes på elektrisk rasp og kokes kjapt)
Kvelds - råkost (f.eks. gulrot, eple og nøtter/mandler), frukt, ett knekkebrød eller noe sånt, har brukt en del yoghurt, men det viser seg at det tåler jeg ikke lenger


#18

langaard sa for siden:

Jeg spiser som oftest 1 måltid om dagen (masse middag) Jeg trener og har en svært aktiv jobb! :)


#19

Carisma sa for siden:

Poenget er at om man skal snakke om antall måltider, som trådstarter spurte om, bør det klargjøres hva som er et måltid. Jeg ble forvirret når mange begynte å snakke om småspising, snacking, mellommåltider vs måltider osv. For meg er det man putter i munnen et måltid (med unntak av obviouse "tulleting" som godteri, atkinsbarer o.l), så jeg svarte ut fra det. Men det er jo tydelig at det er forskjellig oppfatning på det, men for å ikke forvirre nye lavkarbere alt for mye bør man jo forholde seg til en slags felles definisjon.

Nå er jo det langt utenfor trådens tema, men det er vel ikke småspist ihht anbefalt mengde for barn? Da jeg var rundt 9 fikk jeg første diettoppsett fra helsesøster, og da var anbefalt frokost en halv brødskive med kokt skinke.


#20

BenteR sa for siden:

Hvis alt man putter i munnen unntatt godteri er et måltid, så vil jeg si at jeg spiser hele dagen
Et måltid for meg gir meg minimum 800 kcal, mens småspising er for eksempel et par kyllingvinger og litt sweet chili....
Hadde jeg spist brød enda, så ville en halv brødskive med skinke gått inn under småspising hos meg.
Ei halv brødskive er ikke et måltid; det er en sultekur, vil jeg si.
Guttene mine spiste hver et eller to egg og to til fire brødskiver med mye pålegg + de drakk et par glass melk til frokost fra de var ganske så små (barnehagealder).
På det verste gikk det tre og et halvt brød og fire liter melk i dem til dagen (fire gutter med sju år mellom yngste og eldste), men da var de kommet opp i tenårene.

Vi definerer nok forskjellig hvor mye et måltid skal inneholde, men jeg ser iallefall ikke på en eplekløft som et måltid eller ei ølpølse eller 2 kyllingvinger og litt sweet chili saus. I beste fall kan man regne det som et LITE mellommåltid.


#21

Miranda13 sa for siden:

For min egen del syns jeg det er interessant å høre om hvordan lavkarbofolk spiser. Det at mange oppgir småspising og mellommåltider på daglig basis er viktig informasjon, syns jeg.

Spørsmålet var ikke ment så rigid. Jeg skriver sjøl i mitt svar at jeg ikke vet om fløte i morrakaffen eller en smørklatt på morran skal regnes som frokost. Det er interessant at flere enn jeg er usikre på hva som skal regnes som måltid.

Jeg ville forøvrig ha regna atkinsbar som et måltid.


#22

Carisma sa for siden:

Nettopp! Ikke rart mange nybegynnere er forvirret :rolleyes:


#23

Ethereal sa for siden:

Ja, og det at folk er usikre har vel med på en ny måte å spise på (med måltider som kan virke mindre/større/mektigere/mer mettende), og å kanskje i mange år ikke ha hatt kontroll på sult/metthetetsfølelse og ofte spist til man var mer enn mett, eller stoppet før man var mett nok.

Så en sånn tråd, med alle variasjonene folk oppgir, kan vel hjelpe folk med det som er så essensielt i enhver livsstil- finne sin måte å gjøre det på.

Sånne rigide regler for hvor stor mengde som blir et mellommåltid er vel for rigide lavkalori-matplaner? :rolleyes: Jeg er helt sikker på at mine matmengder er store for enkelte her, men det er mengdene aktivitet også.

Sånn for å svare på spørsmålet, to, maks tre måltider om dagen. Ingenting i mellom, med mindre jeg er opptatt og på farta hele dagen, eller hovedmåltidene (lunch og middag) ikke ble fullverdige. Om jeg skulle hatt mellommåltider, ville et egg med litt majones vært regna som mellommåltid i min bok, en questbar også.


#24

nellie sa for siden:

Du har selv sagt at det du ble satt på når du var liten var begynnelsen på din nå ødelagte forbrenning. Nå er plutselig dietten som ødela din forbrenning rettesnoren for den gemene hop?

Det er ikke lenge siden du skrev at folk rundt deg sa at du hadde et forskrudd forhold til porsjoner. Da synes jeg at det er mildt sagt rart at du spør etter hva folk regner som et måltid og hva de definerer som et mellommåltid, også sier du at det er feil at jeg regner et egg med majones (som tilsvarer ca 130 kalorier) som et mellommåltid.

Du får lage denne felles definisjonen da.


#25

nellie sa for siden:

Jeg synes det er lurt å la være å henge seg opp i hva måltidet heter og lage noen slags regel ut i fra hva man synes en frokost bør være.

Spiser du en smørklatt og drikker en kopp kaffe med fløte og det gjør deg mett og holder deg mett i flere timer.. Da har du spist et måltid. Blir du sulten igjen etter en time så spis et større måltid. F.eks et par stekte egg med bacon og med grønnsaker til. Så venter du til du blir sulten og er det innen bare 2-3 timer så burde du kanskje ha startet dagen med litt mer mat.

Det med å spise når du kjenner at du er sulten og se hvor lenge så og så mye mat holder deg mett er veldig lurt. Selv sliter jeg mye med at jeg aldri blir sånn ordentlig mett, men har med årene lært hvor mye jeg bør spise for å ikke bli så sulten, sånn med en gang etter at jeg har spist.

Jeg f.eks spiser alltid en stor frokost. Gjør jeg ikke det så blir jeg fort sulten. Så tar jeg en kopp kaffe med fløte ut over formiddagen. For meg er det et mellommåltid. Av og til holder det til middag klokka 18, av og til må jeg spise et mindre måltid mellom frokost og middag. Så spiser jeg en stor middag. Og ofte en snack/mellomåltid/hva enn man vil kalle det før jeg legger meg.

Et "stort" måltid for meg er et som gjør at jeg ikke blir sulten med en gang. Har man litt mer feeling for metthet så bør man stoppe når man føler at man begynner å bli mett. Variasjonene fra person til person her er så forskjellig at det er helt umulig å sette noen standard. Man må kjenne etter, ikke tenke så mye og bli kjent med sin egen rytme. :)


#26

Miranda13 sa for siden:

Ja, det er vanskelig å kommunisere navn på på måltider på LCHF. Jeg har begynt å kalle måltidene nr1, nr2 osb.

Så lenge jeg får i meg næring og ikke bare kaffe til måltid nr 1, så kaller jeg det et måltid. I dag hadde jeg forresten et mellommåltid: 7 gram usalta smør. Eller jeg kan kalle det måltid 2. Måltid 1 (omelett m.m.) spiste jeg så tidlig som klokka ti i dag. Da var jeg gørsulten klokka tre :eek: Stort måltid nr 3 klokka fem. Nå får vi se åssen jeg klarer meg resten av dagen :p


#27

Ethereal sa for siden:

Man kan faktisk lett tolke det som "Wow, du spiser (for?) mye?"


#28

Supera sa for siden:

1-3 måltider. Null småspising.

Jeg prøver meg på zerocarb for tiden for å få gang på vektnedgangen igjen (har stått stille i nesten 5 år), så jeg spiser bare kjøtt akkurat nå.

Frokost: 300g bacon
Middag: 2x 200g angusburgere (tilnærmet 100% kjøtt)

Det var det, tror jeg. Er på kveldsvakt nå og skal på nattevakt i morgen, så jeg skal ikke legge meg så tidlig i natt. Jeg tar meg et måltid til hvis jeg er sulten når jeg drar hjem fra jobb.


#29

Carisma sa for siden:

Oppsettet var jo ikke laget for å ødelegge forbrenning, men på bakgrunn av hva de anså som passelig mengde mat for en middels aktiv barneskoleelev. :rolleyes: Dvs at det var dét som var regnet som en vanlig frokost på tidlig åttitall. Mulig det er endret nå, men jeg tviler sterkt på at anbefalingene er mangedoblet.

Eller kan man anse det å kalle slikt for mellommåltider en måte å lure seg selv på, at det egentlig ikke teller? Jeg syns bare det er rart at de som er mest opptatt av advare om kaloriinntaket også er størst forkjemper for å ikke kalle mat for mat. Det blir litt rart for meg. Misforstå meg rett, jeg sier IKKE at man ike skal spise det egget, men jeg skjønner ikke frykten for å se på det som et "ekte" måltid :confused:


#30

Ethereal sa for siden:

Akkurat hvem sikter du til som "mest opptatt av å advare om kaloriinntaket"? Meg eller Nellie eller begge? Jeg er ikke uten videre enig i beskrivelsen, men om jeg så var det, så er det da ingen motsetning mellom å anerkjenne noe du spiser som mat, og ikke se det som et fullverdig måltid.

Jeg anser alt jeg spiser/drikker som gir næring i løpet av en dag som mat. At jeg selvsagt ikke vil regne et måltid som holder meg mett i syv timer og et som akkurat får meg gjennom siste timene før neste måltid, som likeverdige, har med sunn fornuft, ikke fornektelse. Det bør strengt tatt ikke ligge særlig frykt i dette for noen, jeg kjenner ikke den igjen hos meg, i alle fall. At andre synes å uten problemer bruke og definere begreper du ikke bruker om måltider, måtte bli så forvirrende og "rart" for deg, blir litt rart for meg.

Å skille mellom måltider, ofte gjennom størrelse og når vi spiser dem, er veldig vanlig i norsk språk. Det er ikke sånn at et egg på noen måte ikke er en del av dagsinntaket. Å beskylde andre for å lure seg selv bør vi være litt forsiktige med her inne, uansett.

Jeg vet ikke helt hvordan jeg skal argumentere for syn som jeg ikke har, så...:rolleyes:
[url="http://forum.lavkarbo.no//www.pinterest.com/pin/create/extension/"][/url]


#31

Photobscura sa for siden:

Ok, dette ble jo en litt underlig diskusjon. Jeg tror sånne avgrensninger blir høyst individuelt. For min del spiser jeg to relativt store måltider (ca. 500-1000 kcal hver), og småspiser sjelden i mellom, med mindre jeg får et blodsukkerfall.


#32

Carisma sa for siden:

Siden jeg ser noen har tatt på seg skylapper unnlater jeg å kommentere mer på det utover at det også er veldig individuelt hvorvidt det å spise store måltider holder en mett lenger. På hverdager (Dvs på jobb) blir jeg sulten hver tredje time uansett. Og spiser nok gjennomsnittlig mer og større måltider enn jeg gjør når jeg går hjemme f.eks i helgane, og nesten ikke er sulten. (Har en stressende jobb son krever MYE hjernekapasitet, men er mer fysisk aktiv i helger)

En jobbedag kan se slik ut:
Eggemelkslatte på ett egg, med mct-olje, eller 1/3 beger cottage cheese med 3-4 hakkete nøtter og 1-2s fløte, eller ett frøknekkebrød med et par osteskiver eller 1-2ss smøreost
Salat med: ett egg eller en karbonade eller en håndfull reker, dressing, og kanskje et par osteskiver om jeg er skikkelig sulten
En håndfull nøtter
En kvart blomkål med halvannen kotelett, 150g fisk med en kvart brokkoli eller suppe med 1/3 pakke kjøttdeig (snaut 150g?)
Hvis jeg ikke har sprit nøtter blir det kanskje en skyr med litt fløte, noen skiver spekeskinke med majones eller noen nøtter til kvelds i stedet.
I helgene blir det som regel måltid 1 og 4, med noen pålegsskiver eller nøtter om det går mer enn 5t mellom måltidene.


#33

TrillTrall sa for siden:

Frokosten din hadde holdt meg mett i et par timer... Nå vet jeg ikke hva du har i salaten utenom roteinkildene, men med unntak av karbonaden så høres det ikke ut som noen kjempeporsjon det heller. Middagen høres grei ut, men 1/3 pakkekjøttdeig er knappe 130 gram. Du spiser antagelig mer energitett mat enn meg (altså det er mer fett i den) så kalorimessig kommer vi kanskje ganske likt ut, men mengdemessig er det ikke store måltider du snakker om.


#34

Cyan sa for siden:

Begrepsmessig snakker man vel om hovedmåltider og mellommåltider, som gir en indikasjon på hvor store måltidene er. Sånn sett er jo alt måltider, og det er vel ingen her som påstår at det man spiser som mellommåltid ikke er gjeldene i det totale energiinntaket. Hele diskusjonen blir vel i grunn litt merkelig uansett, da det er så himla individuelt hva folk har behov for og trives med. Personlig spiser jeg stort sett 3 hovedmåltider, 1-2 mellommåltider ved behov (sjeldent). Totalt sett i løpet av en dag ligger jeg som oftest på netto 1500-2000 kcal, bestående av ca 100 gram karbohydrater, 100 gram protein og resten fett. I helgene blir det ofte en veldig stor frokost, og da holder jeg stort sett frem til middag, så da blir det som regel to hovedmåltider (og en helsikes godteri og snackssprekk på kvelden som ødelegger hele ukas jobbing, men det er en helt annen historie som ikke har noe med størrelsen eller hyppigheten på måltidene å gjøre :p) .


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.