< Tilbake til oversikten

Salt

#1

Miranda13 sa for siden:

På lavkarbo kan man lett få underskudd av salt. Både i går og i dag har jeg spist litt salt for å se om det kan hjelpe på slitenhet. Jeg trur faktisk det har hjulpet.

Jeg har kverna litt havsalt i hånda eller i et glass vann, og har passa på å salte maten min.

Så lenge salt smaker friskt og det ikke oppleves som en kjip smak, så satser jeg på at jeg trenger det. Noen ganger må jeg stole på kroppen min :p

Noen som er oppmerksom på mengde salt?


#2

TrillTrall sa for siden:

Jepp, om jeg ikke får i meg nok salt får jeg smerter i overgangen mellom magesekk og spiserør, min egen teori er at det har noe med mengden magesyre å gjøre, den består jo at store deler saltsyre. Har fått påvist slapp lukkemuskel der ved gastroskopi, men så lenge jeg får i meg nok salt er smertene helt borte. :)

Første gangen vi var i syden måtte guttungen opp på rommet og legge seg nedpå et par ganger fordi han ikke hørte etter når vi sa hvor viktig det var å få i seg nok salt i varmen når han svettet mye, etter det har han tatt poenget. :)


#3

Lebojera sa for siden:

Hei! Jeg prøver igjen på å få gode råd.Har prøvd meg på ketosekuren i 6 uker og de første
ukene gikk jeg ned noe, men nå er det bom stopp. Faktisk har jeg gått opp litt. Kanskje jeg ikke får i meg nok fett. Synes det er vanskelig å få nok fett og fikk et tips om å ta en spiseskje kokosolje i te eller kaffe, men det byr meg i mot. Har vært i ketose, men ikke nå. Jeg har en BMI på 26. Lurer på om jeg må kutte fettet og bare holde meg til en ren lavkarbodiett. Er ikke helt fortrolig med å spise så mye fett. Noen som kan gi meg et råd hvordan jeg kan få i meg nok fett? Jeg går ca en time hver dag og er ellers aktiv. Min BMI er 26.


#4

Miranda13 sa for siden:

Generelle ting finner du under 'Ketolysekuren' og 'Spørsmål og svar'. Det er smart å henvende seg der.

For eksempel skriver skaperen av ketolysekuren dette under Spørsmål og svar:

Sv: Ketogent kosthold flere ganger?
Hei
Hvis man er i ketose og vekten står stille må man:
øke mengden fett i kosten
redusere litt på protein
øke treningsintensiteten
spise litt mindre antall kalorier (noe vi ellers ikke regner på)
Når man har benyttet ketogen kosthold i flere omganger er det en vanlig erfaring at det blir litt vanskeligere neste gang. Dette har fysiologiske og psykiske årsaker (det er ikke så spenende 4. gang og man må være mere motivert for å overholde dietten sammenliknet med første gang, hvor man kanskje opplevde et stort vekttap initialt og dermed fikk en kickstart på kuren)
Vennlig Hilsen
Torkil

Siden du følger ketolysekuren, kan du finne masse interessant under der. Lykke til!


#5

Miranda13 sa for siden:

Kostdoktorn.se snakker om salt på en av sine 'kurs' som du finner på nettsida. Saltmangel kan oppstå under lavkarbo og føre til at man føler seg uvel. Veldig uvel.


#6

Lucir sa for siden:

Anbefaler å bruke himalayasalt :)


#7

BenteR sa for siden:

Hvorfor? Vanlig havsalt er like godt synest jeg da. Himalayasaltet er overpriset men ikke sunnere enn vanlig havsalt slik jeg forstår det.


#8

Miranda13 sa for siden:

Hovedpoenget er at det er natriumklorid.

Havsalt kan du til og med risikere å få i deg bittelitt jod fra, hvilket er av det gode. Men det er ufattelig lite andre mineraler man får i seg via salt uansett.

Jeg bruker havsalt som jeg kjøper i stor sekk (den varer og varer) og kverner i en saltkvern. Funker som bare det.

Det er beste er sikkert å gå ut på en holme og skarpe salt av små fordypninger. Jeg har ikke begynt med det ennå ;) Den vil dermed også være kortreist, iallfall for meg som bor kystnært. Å frakte salt fra Himalaya til Skandinavia høres ut som en stor miljøbelastning, spørru meg. Men jeg vet ikke hvor havsaltet mitt kommer fra, kanskje det kommer fra Osceania:eek:


#9

chili sa for siden:

www.aftenposten.no/okonomi/Ti-ting-det-er-smart-a-vite-om-salt-8331437.html

Her er link til en artikkel om salt i aftenposten.
Fra 04 februar i år.
Noen dager etterpå var Fedon Lindberg på tv, tv2 nyhetene tror jeg og sa litt om hva han mente om saltforbruket i Norge, sukkerforbruket, bruskonsumet og hvordan det påvirker folkehelsa.
Ferdigmat og halvfabrikata inneholder jo mye salt.

Uansett, for dem som spiser lavkarbo og lager det meste av maten selv, kan det bli for lite salt i kosten.
Da er artikkelen like nyttig. :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.