< Tilbake til oversikten

Lavkarbo gjort riktig?

#1

krisss sa for siden:

Har i løpet av det siste halvåret gått ned typ 20kg, men ikke med lavkarbo. Fikk vite at jeg hadde både gluten- og melkeintoleranse, så grunnen til vekttapet ligger nok der. Nå derimot har vekten stått stille i 1-2mnd, og da tenkte jeg å starte opp skikkelig lavkarbo for å bli kvitt de siste 10-15kg. Er jente på 21, 167cm og 69kg.

Har siste tiden fått en interesse for løping, dvs. rolig langkjøring og intervaller på mølle. Trener da kardio ca 4-6 ganger i uken, som varer gjennomsnittlig i en time hver gang. Det jeg lurer på er om kostholdet mitt ser bra ut nok for å kunne gå ned i vekt og ønsket resultat? Har lest side opp og side ned om alt som har med lavkarbo å gjøre, men er fortsatt litt usikker så trenger mer kunnskap. Vil ikke gå på en skikkelig smell for å så sitte igjen med enda flere unødvendige kg.

Har siste uken holdt meg rundt 20g kh per dag, protein på 60-70g og fett ca 100-110g. Ser dette greit ut?

Spiser da i hovedsak alt av kjøtt, egg, grønnsaker (som vokser over jorden), fett i form av avokado, majones, olje, nøtter. Siden jeg ikke tåler melkeprodukter så utelukker jeg dette, og fisk er uaktuelt. (tar div. kosttilskudd som omega3-6-9, og kalsium.)

Har lest at man ikke regner kalorier på lavkarbo, men har gjort det likevel for å få en liten pekepinne. Spiser selvsagt til jeg er mett, og har da regnet ut at jeg ligger på ca 1300kcal pr dag. Hvis dette er viktig, høres dette fornuftig ut?

Håper på noen svar her, eventuelt forslag til hva jeg burde endre eller gjøre.


#2

index sa for siden:

Kostholdet ditt høres veldig greit ut. Bare ikke fokuser for mye på kaloriene, så lenge du spiser slik du skriver her er ikke kaloriene noe problem. Men å følge med litt er helt OK.

Du vil nok merke forskjell i treningen på lavkarbo. De fleste opplever at overskuddet på langkjøring øker, dvs kreftene holder lengre. Mens intervaller blir gjerne tyngre. De første ukene blir ofte alt tungt, kroppen må få omstille seg til det nye kostholdet. Men etter dette opplever mange en skikkelig energiboost, kroppen føles mer harmonisk og du får et helt annet overskudd i hverdagen. Så du har noe å glede deg til;-))


#3

krisss sa for siden:

Takker for svar!!:) Har nå blitt så sinnsykt kvalm og svimmel, er dette normalt? Blir kvalm av tanken på mat, spesielt alt fettet. Merket også forskjell i treningen idag, klarte ikke fullføre intervalltreningen.. Litt kjipt, men tenker det går seg til? Burde jeg roe ned på treningen eller prøve å fullføre så godt som det lar seg gjøre?


#4

kamp sa for siden:

Det gir seg ettehvert

stå på!


#5

Spinnerette sa for siden:

Er greit å ta det noe roligere med treninga en liten stund, siden jeg regner med du er i ketose? Også er det helt normalt å være uggen de første dagene/ukene. Pass på at du får i deg nok vann og nok salt (jeg var i kjip form ganske lenge sist, fordi jeg mangles salt pga alt vannet som slapp :p ). Lykke til! :heia:


#6

krisss sa for siden:

Regner med at jeg er i ketose ja med så lite inntak av karbo, har ikke sjekket. Men lurer på hvor mye salt man skal ha i seg?? Har jo alltid passet på å spise så lite salt som mulig før, så vet ikke hva som er mye eller lite.


#7

Spinnerette sa for siden:

Har ikke veid og målt saltmengden min, men jeg blir kvalm, svimmel og uvel om jeg har fått i meg for lite salt. Så da er det bare å spise noe med litt ekstra salt på om man blir sånn. :p Greit å være obs på det sånn i begynnelsen mens man skyller ut en god del vann, etterhvert går det seg til så lenge man tilsetter normale mengder salt i maten. Siden vi ikke spiser halvfabrikata o.l., får vi gjerne i oss mindre salt enn mannen i gata. :) Men bevares, det er ikke alle som opplever saltmangel, men jeg var så dårlig så lenge sist uten å skjønne hvorfor, at jeg sprer det gode budskap så for jeg får sjangsen! :D


#8

sylwester sa for siden:

I begynnelsen vil kroppen bruke litt tid på å starte opp ketose og i mellomtiden så er det klaging fra kroppen. Det går over.

Alt fettet er der du skal få energien din fra. Se det heller som noe positivt, MEN hvis du har problemer med fettet så bør du vurdere å øke grønnsaksandelen noe. 20g er jo alt fra 4 paprika (400g) til 3 stangselleri (1,5kg) så du kan velge mer salat og lav-kh-grønnsaker for å fortsatt ligge på 20g. Jeg ligger rundt 500g grønnsaker/dag. Det er det myndighetene kaller "5 om dagen"


#9

Cyan sa for siden:

Det er vanlig å føle seg uggen i begynnelsen, men ha i bakhodet at en del reagerer med kvalme når de egentlig er sulten. Du spiser jo ikke så mye mtp aktivitetsnivået, det vil ikke skade å spise mer (kanskje tvert om). Jeg opplever ofte det når det går veldig lang tid mellom måltidene, at jeg blir kvalm.


#10

whiteandnerdy sa for siden:

Hei! Jeg er ny her og trenger litt råd.

Jeg er under utredning og har kanskje ME, så jeg er i svært lite aktivitet. Etter å ha lest på forumet her har jeg fått inntrykk av at man må spise veldig mye mat for å få i seg nok fett og protein! Jeg legger alt jeg spiser inn på Lifesum for å få oversikt og ser at jeg ligger på en del kalorier..

har kjørt på med masse fett i form av smør og litt cocosa, avokado, hjemmelaga majones og valnøtter... Ligger på 50-70 kh. Bør jeg lage meg mindre måltider når jeg er i så lite aktivitet? Eller har det ikke noe å si? Er 100 gr fett nok?
Blir kjempeglad for svar��


#11

TrillTrall sa for siden:

Spis til du er passet mett. :) Ser at du kjører Fedon Lindberg, hans filosofi er vel ikke å pøse på med fett? Skal du følge hans kosthold så må du lese deg opp på det, han har jo skrevet flere bøker som kan lånes på biblioteket. :)


#12

whiteandnerdy sa for siden:

Ja måtte bare skrive noe når jeg lagde meg brukernavn her og jeg trodde hans filosofi passet meg best.. men etter å ha lest masse på forumet her, har jeg endret mening! Hvertfall nå i starten. Kjøpte en bok av Jane Faerber om LCHF... Har lest og lest men med tåkete og glemsk hode er det mye å sette seg inn i på en gang! Men om 100 gr fett er nok så skal jeg klare å lage meg noe mat på det:D#14

Ethereal sa for siden:

Jane Faerber en fantastisk! Jeg følger bloggen hennes, madbanditen.dk, og har tenkt på å supplere med bøkee. Hvilken bok har du kjøpt? De to første, spesielt denne, skal nok inneholde det du treger av teori, i tillegg til det du kan supplere med fra sikre kilder på nett (og fra bloggen hennes, hun er en virkelig god ressurs både teori og matoppskrifter (Faerbers egen retning av LCHF-"filosofi"er en jeg personlig liker veldig godt, og lett ville anbefalt for nybegynnere).

Og å ikke greie å lage seg noe mat på oppskriftene til Faerber er vanskelig. :D

[url="http://forum.lavkarbo.no//www.pinterest.com/pin/create/extension/"][/url]


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.