< Tilbake til oversikten

Majones på 1-2-ferdig!


#2

HP sa for siden:

Smart.

Ha 1 egg, 1 fedd hvitløk, litt dijonnesennep , 3-4 dl olje i glass eller stavmikser-bolle. Stavmikses til majones, fra bunn og opp. Rør inn litt salt før servering.


#3

Kanutten sa for siden:

Ei lita skjei med dijonnesennep skal også oppi.


#4

Supera sa for siden:

Hm, nå må jeg snart få prøvd dette her. Jeg liker ikke kjøpemajones, men jeg har til gode å prøve hjemmelaget majones. Uten dijonsennep da. Liker ikke sennep.


#5

Butterfly83 sa for siden:

Blir ikke denne veldig oljete? De fleste andre oppskrifter jeg har sett tidligere har 1 egg/eggeplomme pr dl olje. Det utgangspunktet har jeg brukt før, og syns innimellom det kan bli litt oljete og, men smaker veldig bra :) Jeg elsker majones!


#6

Odde sa for siden:

Er ikke helt enkelt bestandig dog -

Det er utrolig viktig at egget og oljen er temperert - ikke ta egget fra kjøleskapet, da blir det bare suppe.

Det funker også like godt å lage bernaise på samme måten, bare man har litt sitronsaft og estragon, og kanskje bernaise-essens fra butikken.

Odde


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.