Da har jeg hatt stillstand i vektnedgang i 2 uker, og forsøker å se hva som evt kan være årsaken, om dette er en naturlig prosess eller om det er noe med hvordan jeg spiser.
Forholdet mellom karbo, proteiner og fett er som ca:
Karbo - ca. 5 %
Protein - ca. 45 %
Fett - ca. 50%
Er i ketose, og ligger på rundt 1100 kalorier i døgnet. Ser at kalorier pr dag antakeligvis ligger noe lavt, men jeg spiser bra og er ikke sulten overhode.
Spiser noen hasselnøtter om dage, kanskje rundt 10-20 stk som mellommåltider dersom det går lenge mellom. Hender jeg tar ett glass rødvin eller en irish coffe (uten sukker), men kun en enhet og ikke hver dag.
Ingen sukkerinntak og lite med meieriprodukter som ost, youghurt osv.
Har holdt denne livsstilen nå fra 7. april og gått ned 5 kg på denne tiden.
Vekten og høyde pr. i dag er 170/80.
Tar gjerne imot noen forslag, kommentarer på dette.
Det var da enorme mengder proteiner? Hvorfor spiser du så mye proteiner? Det anbefales vel 1-1,5 gram pr. kg (ønsket) kroppsvekt? Du må da ligge skyhøyt over det?
Kroppen forbrenner alkoholen før noe annet og det tar litt tid før den omstiller seg igjen, føler jeg, så drikker du et gl vin annenhver dag, så tror jeg det blir stopp i forbrenninga di.
Men når vekta ikke har rikket seg på to skarve uker, så ser jeg ikke en gang hvorfor en skal komme med forslag som gjelder stillestand. To uker er strengt tatt ikke stillestand, en vet jo ikke over så kort tid om det bare er vann. Og når vedkommede har gått ned 5kg siden 7.april, så er det kanskje enda mindre grunn.
To uker med samme vekt er helt normalt. Faktisk hadde det vært normalt om det var 2 kg opp også på den tiden, for det kan meget godt være vann i kroppen.
Om noe skal nevnes ville jeg sagt at kanskje du burde øke fettprosenten din. Det er ikke sikkert du spiser så alt for mye protein, men at du heller spiser for lite fett. Øker du fettprosenten,så vil proteinprosenten gå ned. Det ser ut til at du spiser ca 124g protein, 61g fett og 13.5 g karbo.
At noen få nøtter er vektstopper der høres ut som tullball, så lenge du har regnet de i de 1100kaloriene du oppgir og ikke småspiser nøtter ved siden av uten å regne de med. Spørsmålet er om du bruker karbene på grønsaker eller nøtter og fløte?
1100kalorier er lite og de fleste advarer mot å gå så lavt, i hvertfall om du ikke har tenkt å kræsje i spareblussfellen. Tror du med fordel kan slenge på en smørkladd her og der og øke fettprosent og kalorier litt.
Alkohol forstyrrer fettforbrenningen som Gerd sier, ikke ved at du går ut av ketose, men fordi kroppen forbrenner alkohol før fett, når alkoholen er brukt opp, så fortsetter de uproblematisk på fett. Drikker du et glass vin flere ganger i uka, så er det mulig det ødelegger.
Men ellers, vent 4 uker til før du trykker på panikken. Stress hjelper definitivt IKKE på vektnedgangen.
Takk for tilbakemeldinger. Jeg logger alt jeg spiser, og ser at jeg ligger alt for høyt på proteininntak i forhold til anbefalt mengde pr. kg.
Det fine med tilbakemeldinger er jo at jeg lærer mer og får en mer forståelse.
Så, nå skal jeg se litt på sammensetningen av maten jeg spiser.
De 1100 kaloriene gjelder kanskje for dem som har en normal forbrenning?
Selv har jeg en hvileforbrenning på ca 1300 kal pga sykdom. Jeg tror jeg må ligge ganske lavt for å gå ned i vekt. Prøvde meg på et kaloriinntak på ca 1600-1800, men det førte til økt vekt.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.