< Tilbake til oversikten

Lavkarbo i utlandet/ på ferier

#1

mr.me sa for siden:

Hei dere:)
Magen min reagerer på alt av raske karbohydrater, så spiser derfor lavkarbo. I utgangspunktet fulgte jeg low fodmap-dietten, men brikkene falt på plass når jeg i tillegg fjernet alt av stivelse (poteter, ris). Spiser lavkarbo, samtidig som jeg unngår mat som innholder FODMAP.

Etter 3 uker på en "slavisk" diett, tenkte jeg i dag å prøve meg frem med litt potetsalat til biffen. Skuffende nok endte jeg opp med ballong-mage. Dette får meg til å innse at feriene til sommeren kan bli ganske kjipe. Jeg føler at mat og restauranter er halve kosen når man er ute og reiser.

Noen som har vært på ferie i utlandet, og samtidig levd på lavkarbo? Hva gjør man i New York og Paris uten kjøkken på hotellrommet liksom? :rolleyes:
Har ikke bestilt noen ting, og vurder å droppe det pga kostholdet.
Neeeei.. hadde jeg enda gått på denne dietten frivillig, hadde jeg selvfølgelig skeiet ut i visse settinger. Føler dette går ut over livskvaliteten noen ganger:mad:


#2

Carisma sa for siden:

Det blir som alle andre med intoleranse, man spør om tilpasninger. Utlendinger er mye flinkere til det enn vi nordmenn så de.færreste reagerer.


#3

Gerd sa for siden:

Jeg har farta mye utenlands og det har aldri vært noen som har reagert på at jeg har bedt endringer på maten. :)


#4

Anne sa for siden:

Jeg har aldri hatt noe problem på ferie fordi jeg ikke finner mat jeg kan spise, men enkelte steder kan menyen bli litt begrenset. Uansett så kan du bare be om å få bytte dette og hint.

Jeg er bla gluten-og laktoseintolerant.

Det er helt opp til deg hva du vil spise. Selv om du blir tvunget til å få noe på tallerken, så er det fritt om du vil spis det eller ikke.


#5

Yonah sa for siden:

Hadde ikke noe problem med strikt ketogent da vi var en uke i spania, men det var buffet til hvert måltid. Det gikk i kjøtt/fisk/egg, grønnsaker og aioli;) Det er jo bare å kutte brød/pasta/ris/potet og spise grønnsaker og kjøtt og en fettkilde. Det er jo ikke noe annet enn vanlig mat vi spiser.

Ellers har jeg vært på 16 dagers kano/vandretur med strikt ketogent. Tørket bare turmat selv, som tomatsuppe, kjøttdeig, grønnsaker av alle slag. Smør og kokosmelk som fettkilder. Ingen problemer og kjøkkenet lukter så ufattelig deilig når man tørker turmat:D


#6

Gracella sa for siden:

Tørker du hjemmelaget tomatsuppe?? Hvordan gjør du det??


#7

Yonah sa for siden:

Reduserer passerte tomater til en tykk grøt i stekepanne. Smører den utover bakepapir og tørker i stekeovn på 50g varmluft med dør på gløtt til jeg får et tykt "lær" Dette fryses og i frossen tilstand kjører jeg det til pulver i kaffekvernen. Så tørker jeg like mye løk som jeg trenger til den porsjonen tomat( tar 1liter passerte tomater og reduserer og tørker pr stekebrett) og maler den også til pulver. Ofte går det ned en tørket paprika også. En må holde tunga rett i munnen på hvor mye suppe det ville blitt og tørke ned og passe på å dele i like mange porsjoner. Så ved bruk tilsetter jeg vann og buljongterning(som passer til størrelse porsjon). Så er det bare å koke opp, la stå noen minutter og koke i noen minutter( sparer gass eller rødsprit på det viset).
Ferdig tørket mat oppbevarer jeg i fryseren for lengst mulig holdbarhet. Jeg har maten i små ziplockposer og skrive utenpå hva det er, hvor mye vann som skal tilsettes osv.

Lurer på om jeg har en tråd her inne med oppskrifter på tørket turmat.


#8

Gracella sa for siden:

Tusen takk!! Regner med at "passerte tomater" er veldig modne tomater?? :o


#9

Lemen sa for siden:

En del år siden jeg var i New York, men utrolig mange restauranter hadde egne lavkarboretter på menyen sin. Ellers er det aldri noe problem å be om grønnsaker i stedet for potet, etter det jeg har erfart.


#10

Yonah sa for siden:

Nei, det er hakkede tomater som er kjørt gjennom en sikt så de er helt uten klumper. Du kan bare bruke hakkede tomater og kjøre de i hurtigmikser til helt klumpefritt. Jeg foretrekker passerte tomater, de har det i norge også, selv om jeg kjøper mine i sverige til 5kr/500g. Jeg bruker som regel passerte tomater fordi de er i pappboks og ikke hermetikkboks som kan lekke div. kreftfremkallende stoffer( det plastbelegget inni), fordi jeg bruker mye av det.


#11

StineK sa for siden:

Når jeg er ute og spiser velger jeg hovedrett med rent kjøtt/fisk og ber om ekstra grønnsaker i stedenfor potet. Og hvis sausen er OK - f.eks. hjemmelaget bernaise - ber jeg om ekstra saus.

I tillegg stikker jeg innom dagligvare og finner så jeg har noe i bakhånd. Baconsvor var lett å finne i Spania og Frankrike. Det samme med sukkerfri sjokolade - som jeg nyter med måte. Og jeg liker godt å maule litt salami og ost. Og kanskje en dasj majones eller smør tatt med fra frokosten?


#12

r.o sa for siden:

Bor på Gran Canaria noen måneder hver vinter. Ingen problem å få herlig biffer, kylling eller annet snadder. Må bare unngå panerte retter og be om salat eller grønnsaker. Sausen skipper jeg oftest om jeg ikke vet hva den består av. Om du ønsker å lykkes med dette kostholdet, ligger hele nøkkelen med å se alle muligheten som ligger med lavkarbo. All den deilige maten du kan spise, og likevel gå ned i vekt uten å sulte. Om du derimot har fokus på de ting du ikke "kan" spise, blir du et offer som stakkars ikke kan reise engang på grunn av maten og kommer til å få vanskelig å følge kostholdet. Da blir hver dag en kamp. Lurt å sjekke hvor du har fokus og hva som egentlig er viktig. Sjekk også hvorfor det er viktig.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.