Lava sa for siden:
Endres "virkningen" av vitaminer ol i paprika ved koking/steking?
Jeg pleier ikke steke paprika så mye at den blir myk, men i en gryte feks vil den jo bli det.
klippet fra nett:
Næringsinnhold
Paprika, særlig den røde, er rik på vitamin E og C og en kilde til vitamin B6. Paprika er dessuten en kilde til antioksidantene karotenoider.
Helseeffekt
Rød paprika får fargen sin fra pigmentstoffene karotenoider, og den røde paprikaen inneholder mest av disse pigmentene. Dette er sterke fettløselige antioksidanter som kan beskytte kroppen mot kreft og hjerte- og karsykdom. Noen av disse karotenoidene kan omdannes til vitamin A, men disse er det mindre av i paprika enn f.eks. i gulrot. Paprika er også en flott vitamin C-kilde. Visste du at dersom du spiser fem ringer rød paprika, har du dekket vitamin C-behovet ditt for én dag? Vitamin C er en vannløselig antioksidant som beskytter kroppen mot frie radikaler som kan skade celler, protein, arvestoff og annet vev. Vitamin C fornyer vitamin E og fremmer jernopptaket. Vitamin C er også nødvendig for et sterkt bindevev i hud, brusk, bein og tenner. Rød paprika inneholder mye vitamin E, noe som ikke er vanlig blant grønnsaker. Vitamin E er også en antioksidant. Paprika er rett og slett en antioksidantbombe for kroppen. Rød paprika inneholder vitamin B6, et av vitaminene som er viktig for å omdanne proteiner, fett og karbohydrater fra maten til energi til cellene våre.