< Tilbake til oversikten

Egg cocotte

#1

Sivensvans sa for siden:

[img]http://images.matprat.no/8gugxtdyjl-normal/710[/img]

Egg cocotte

Tid og vanskelighetsgrad

RaskEnkelUnder 20 minBakte egg, eller Oeufs en Cocotte, er en elsket fransk klassiker. Server egg cocotte med ristet lavkarbobrød, og du har et fantastisk lite lunsjmåltid.

  • Ingredienser:

  • 4stk egg

  • 1⁄2ss smør til smøring

  • 1dl revet hvitost

  • 4ss crème fraîche

  • 8stk rød cherrytomat
    salt og kvernet pepper

  • 1ss hakket frisk timian
    [b][/b]

  • 4skive grovt lavkarbobrød

Beskrivelse

Slik gjør du:

  1. Forvarm ovnen til 220°C. Smør små porsjonsformer med smør. Dekk bunnen med revet ost. Del cherrytomat i to og tilsett sammen med crème fraîche. Knekk ett egg i hver form og dryss over salt, pepper og timian.
  2. Sett formene på en rist midt i ovnen. Bak i ovn i 10-15 minutter.
    Server med godt lavkarbobrød, gjerne ristet noen minutter i ovnen.
    Egg cocotte smaker ekstra godt med litt hakkede grønnsaker, sopp eller skinke.

#2

Yonah sa for siden:

Dettte er veldig godt.

Men er det ok å låne andres bilder på dette viset? Bilder og oppskriftene du har lagt ut i det siste er fra matprat.no. Ville i det minste skrevet fra hvor du kopiere alle disse oppskriftene du legger ut.


#3

Camomilla sa for siden:

Det er vel ikke copyright på oppskrifter, men kanskje på bildene? Setter veldig pris på at du deler oppskriftene, denne har jeg veldig lyst til å prøve.

Vil tro det hadde vært fint å linke til originaloppskriften/nettstedet du har hentet fra :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.