Sivensvans sa for siden:
[img]http://images.matprat.no/8gugxtdyjl-normal/710[/img]
Egg cocotte
Tid og vanskelighetsgrad
RaskEnkelUnder 20 minBakte egg, eller Oeufs en Cocotte, er en elsket fransk klassiker. Server egg cocotte med ristet lavkarbobrød, og du har et fantastisk lite lunsjmåltid.
-
Ingredienser:
-
4stk egg
-
1⁄2ss smør til smøring
-
1dl revet hvitost
-
4ss crème fraîche
-
8stk rød cherrytomat
salt og kvernet pepper -
1ss hakket frisk timian
[b][/b] -
4skive grovt lavkarbobrød
Beskrivelse
Slik gjør du:
- Forvarm ovnen til 220°C. Smør små porsjonsformer med smør. Dekk bunnen med revet ost. Del cherrytomat i to og tilsett sammen med crème fraîche. Knekk ett egg i hver form og dryss over salt, pepper og timian.
- Sett formene på en rist midt i ovnen. Bak i ovn i 10-15 minutter.
Server med godt lavkarbobrød, gjerne ristet noen minutter i ovnen.
Egg cocotte smaker ekstra godt med litt hakkede grønnsaker, sopp eller skinke.