Hei,
Etter at jeg begynte på fodmap-diett i november, og spesielt etter at jeg begynte å fjerne karbohydratene (ris, poteter, brød), så raser jeg ned i vekt. Dette har aldri vært ønskelig fra min side. Jeg har måttet begynne på "fodmap-lavkarbodiett" pga irritabel tarm, og har aldri hatt behov for å gå ned i vekt. Har gått ned 10 kilo siden november, og nå begynner jeg å bli ganske desperat.
Jeg føler jeg aldri blir mett når jeg spiser, men jeg kan heller ikke overspise hvert måltid heller, for da får jeg bare store mageproblemer. Å begynne å tilføre stivelse i kosten igjen er uaktuelt, det blir ikke levbart.
Noen som erfaring med dette? Vil vekten stabilisere seg etter hvert? Jeg mener, jeg kan jo ikke ende opp på 0 kilo til slutt. :D:confused:
Jeg har gått opp 10 kilo på 11 uker på lavkarbo bare ved å spise nok. 2500-3000 kalorier og helt uten aktivitet. Fett nok gir kalorier nok. Nøtter, frø, smør, olje, avokado, fete oster, egg...Du må spise deg skikkelig mett selv om du får vondt i magen. Du vil tåle mengden bedre etterhvert. Jeg så gravid ut i begynnelsen for jeg var heller ikke vant til store mengder og skikkelig metthet. Fett tar minst plass og gir mest kalorier. Solsikkesmør, tahini etc er smekkfulle av kalorier.
Vet du hvilke FODMAPer du ikke tåler? For om det er noen av de du kan spise (dette er veldig individuelt) så gjeninnfør de. Ellers vil jeg anbefale å lese hos alldenrarematen . Ida som skriver den har også IBS og unngår FODMAPs. Så vidt jeg husker har hun også slitt litt med undervekt.
Og hot tip uavhengig: kok kraft! Drikk kraft, bruk det i sauser, supper, gryter og alt annet. Kraft er supermat for vond tarm (til dere som nå skal si at jamen det er ikke sånn for MEG: STFU, det er mange som opplever at det er genialt.)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.