Sivensvans sa for siden:
Enkel frokostluksus: Bakte egg med grønnsaker fra www.godt.no
Tilberedningstid: 30min
Bakte egg med grønnsaker er en utrolig enkel frokost- eller lunsjrett. Du kan til og med gjøre formene klare dagen før så det eneste som gjenstår er selve steketiden i ovn. Her kan du bruke de grønnsakene du har tilgjengelig, men jeg synes det passer utrolig godt med chilistekt sopp, spinat og tomat til de bakte eggene. Dette trenger du til 2 porsjoner:
4 egg
3 stk sopp
0.5 pose spinat
8 stk cherrytomat (uten "innmat")
Litt revet parmesan
Salt
Pepper
Tørket chili flak
Olje eller smør til steking og smøring av former
Slik gjør du
-
- Skru ovnen på 180 grader. Rens og vask spinaten, kutt sopp i småbiter og del tomaten i båter. Det kan lønne seg å ta ut frøene så det ikke blir så mye væske i formen.
- 2. Stek spinat og sopp i litt smør eller olje, tilsett spinaten når soppen har blitt gylden. Krydre blandingen med chiliflak, salt og pepper. Når spinaten er ferdig stekt tilsetter du tomatbåtene for å gi dem litt varme. Bland godt sammen.
- 3. Smør to små ildfaste former med litt smør eller olje før du legger grønnsaksblandingen i formene. Klem det litt sammen så du får plass til eggene på toppen. Avhengig av hvor sulten du er og hvor store former du bruker kan du bruke et eller to egg i hver form. Eggehviten vil renne litt ned blandt grønnsakene, men det er bare bra.
- 4. Riv litt parmesan på toppen og stek i ca 10-15 minutter på 180 grader. Formene er klare når eggehviten har stivnet.