At kjøkkenet i leiligheten jeg leier bare har kokeplater var ikke noe problem, sånn, det første halve året jeg bodde her. Nå begynner jeg dog å merke at det er veldig greit å ha muligheten til å steke noe inni ovn- så jeg lurer på om dette kan være noe?
Det blir jo fortsatt ikke MYE brukt, og fortsatt til singel-kosthold, så jeg trenger ikke mer enn noe som kan brukes- at det ikke er plass til så mye inni betyr bare at jeg ikke trenger lage altfor mye mat.
Ser poenget, men kan være like greit å tenke litt langsiktig kanskje, når du likevel skal ut å kjøpe noe sånt? Kjipt om du flytter derfra og så står du med stekeovn, men ikke kokeplater i ny kåk.
Knis. Vanligvis bor man jo i leiligheter med stekeovn og kokeplater, jeg håper virkelig ikke at min neste bolig er så uten mattilberedningsmetoder at jeg ikke har kokeplater. :D
Men ser poenget ditt også. :D Og de med kokeplater er jo ikke mye dyrere. Men om jeg finner ut at jeg regner med å ha leilighet med stekeovn neste gang, er den brukans, den der i linken?
Siden jeg aldri har bodd i leiligheter hvor hvitevarer fulgte med (hvis man ser bort fra studenthybelen) så tenkte jeg i grunn bare praktisk :p Men ellers, virker litt vel liten syns jeg.
Jeg levde med en slik liten hybelstekeovn på benken hele studieperioden og det funket helt fint for meg med litt tilpassing. Frossenpizzaen måtte deles, men det gjorde jo ingen ting for jeg spiste jo ikke en hel alikevel. Jeg husket det var litt styr å knekke den frossne pizzaen i passende biter for så å pussle og plassere dem i ovnen for å utnytte plassen best mulig :D Laget jeg kaker måtte jeg bare steke i 2 omganger i mindre former i stede, eller dele oppskriftene i to.Tror ikke du får stekt så mange knekkebrød om gangen i den ovnen for å si det slik, sånn sett litt krøkkete og tidkrevende om du vil lage en litt større beholdning med boller og knekkebrød f.eks for de ovnene er veldig små.
Det er ca det du får plass til i den minste. Jeg mener den ikke er verdt pengene. Også er de fryktelig brannfarlige! Jeg vet ikke hvorfor de er verre enn andre hybelkomfyrer, men jeg vet om noen som ble truet ned utkastelse og fikk besøk av brannvesenet bare for å ha slik på hybelen. Noe med at elementene er dårlig beskyttet tror jeg.
Da vi fikk ny mikrobølgeovn for en stund siden lærte jeg at de også kan lage veldig mye rart av mat nå, og ikke bare "varme opp". :cool: Vår kan steke pizza, bake/dampe/koke grønnsaker, riste nøtter, og hele resten av bruksanvisningen jeg ikke har orket å se gjennom ennå (siden jeg tross alt har en komfyr i tillegg...!). Jeg vet ikke hvor billig man kan få en mikro som har en del sånne funksjoner, men det kan jo også være en grei praktisk/langsiktig løsning. (Om man ikke har motforestillinger ang. mikrobølgeovner, selvsagt.)
Bare som et forslag, om du kjøper hybelkomfyr med kokeplater, er det sikkert lettere å få solgt den om du flytter til ny bolig med stekeovn, sånn til studenter med helt bar hybel :p
Takk for svar, da tror jeg kanskje at den mini-ovnen blir droppet.
Jeg har forresten ingenting i mot mikro, virkelig ikke, ville helst hatt det også, men med kjøkken som mest er laget som en ettertanke i en ellers romslig og fin leilighet, spiller plass en rolle. Så noen som vet hvor billig man kan få en sånn mikro som Rin beskriver (evnt hvilke spesifikasjoner man skal se etter)?
Jeg ville gått for en kombinert varmlufts- og mkrobølgeovn. Vi hadde en for noen år siden, og jeg var veldig fornøyd med den! Det tok bare noen minutter før varmluften var klar, siden volumet var så lite. Selvfølgelig får man ikke plass til all verden i den, men til singelbruk vil jeg tro den er perfekt ;)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.