Hei.
Har nettopp startet på lchf, og veien inn i ketose, og etterhvert optimal ketose.
Ble litt lei av bare pålegg, så jeg bakte nannas knekkebrød, og ja, de smaker himmelsk!:) Men faller lett ut av ketosen, så jeg har begynt å regne nøyaktig på innhold, og hva jeg faktisk putter i munnen. Og det jeg har kommet fram til, overrasket meg.
Med utgangspunkt i matvaretabellen og innholdsfortegnele på pakka, ser regnestykket slik ut pr 100 g:
solsikkefrø 18 g
linfrø 0 g (på pakka, matvaretab. viser 1,6 g pr knuste frø)
sesamfrø 4,5 g
kruskakli 18,5 g (av hvete)
fiberhusk?
Dette tilsammen blir 41 g karbohydrat.
I tillegg inneholder deigen 200 g solsikkefrø, så antall karbohydrater pr deig etter oppskriften blir 49,xx, la oss si 50 gram. (Da har jeg veid 50 g kli, 1 dl linfrø osv.)
Del dette på 100 g, det blir 0,50 g pr 1g knekkebrød. Mine knekkebrød veier jevnt over 8 g (små), dvs at et lite (!) knekkebrød altså inneholder 4 gram karbohydrat.
Når jeg i tillegg med god samvittighet, og med utgangspunkt i 1,8 g karb pr knekkebrød, har spist opptil 4 stk i løpet av dagen, da sliter jeg med å komme i optimal ketose gitt...!
Jeg har jo lest flere steder, også på dette forumet, at man skal regne ALLE karbohydratene, ikke bare sukkerartene.
Hvordan har dere kommet fram til at disse knekkebrødene er lavkarbo? Seriøst, jeg lurer. Syns de er gode, greit å ha noe under pålegget:)
Litt fortvilet..
Du kan ikke dele 50 karber på 100 gram. 50 karber er for hele deigen så du må dele 50 karber med deigvekta. Nå har ikke jeg kontrollregnet at oppskrifta er på 50 karber, regner at du har gjort det. Det var bare får å vise at totale karber i en deig må deles på vekta av deigen og ikke pr 100 gram.
Du får vel mer enn 12 knekkebrød ut av denne oppskrifta? Jeg fikk hvertfall mange flere. Om hele deigen er 50 gram(? Jeg aner ikke totalen), så må du jo dele det på antall knekkebrød du får. Da får du innhold av karbo pr knekkebrød.
Jeg skannet inn alle varene i myfitnesspal sist jeg lagde knekkebrød, og dette er fasiten. 1,6 gram pr knekkebrød, og da fikk jeg 32 stk av en røre.
Men bruk "vanlig" kruskakli ikke den du har brukt, den er mye høyere på karbohydrater.
Kruskakli lages av hvete, men Kli er det harde ytre skallet på et korn. Kli finnes i mange kornsorter, hvete, havre, bygg, ris, mais og hirse.
jeg har laget en variant av disse knekkebrødene i flere år uten kli. Det er fiberhusk som binder disse sammen. I stedet for kli bruker jeg litt ekstra linfrø som er er finmalte.
Jeg bruker heller ikke kruskakli, får mye mindre karbohydrater og jeg får 24 knekkebrød av god størrelse på en røre. Og har ikke noe problem å forbli i ketose om jeg spiser 3 knekkebrød til kvelds. :)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.