< Tilbake til oversikten

Majones

#1

MHM sa for siden:

Apropo forskjellen på atkins og Lindberg, som diskuteres i en annen tråd. Er det sånn at Atkins sier at majones er greit? Jeg ser at flere bruker det, men så mener jeg å ha lest at Atkins advarer mot transfett. Lindberg synes IKKE det er greit å bruke kjøpt majones, da denne er laget på varmpresset soyaolje, som garantert inneholder transfett. Lindberg har imidlertid oppskrift på majones i bøkene sine, og dette står også i alle basic kokebøker. Men bruk da kaldpresset olivenolje eller rapsolje. Leste i forrige uke et eller annet sted (Mat&Helse?), om fettet som pommes frittes fra McDonalds stekes i. Det er en blanding av rapsolje og palmeolje, som i og for seg høres ganske fornuftig ut (med tanke på varmebestandighet bør det være mest mulig mettet fett). Men den oljeblandingen inneholdt hele 19% transfett!! :eek:
Hva har da en varmpresset soyaolje, som inneholder så mye flerumettet omega-6? Flerumettet fett er det mest ustabile fettet, og det fettet som tåler varme dårligst. :(

Vel, nå rotet jeg meg inn i lange avhandlinger igjen... :o Spørsmålet mitt er altså: Hva mener (mente) Atkins om majones?


#2

HP sa for siden:

Kan ikke huske å ha lest noe om majones og transfett. Men han fraråder jo bruk av varmpressede oljer og industi/supermarked oljer...

Kan du legge ut oppskriftene på majones i oppskriftsforumet?
Har lyst å lage selv - uten sukker! :)


#3

MHM sa for siden:

Oppskrift skal bli!
Jasså gitt, kan se ut som Atkins og Lindberg er enige på dette punktet også... ;) Og Atkins anbefaler jo oliven og avokado og kaldpressede oljer.... På innleggene og oppskriftene her på Karbojunkie kan det se ut som fløte, rømme, smør og bacon er det eneste tillatte fettet.... :p


#4

HP sa for siden:

Helt sant.

Vi bruker en del rapsolje til å helle over, men alltid smør til steking!

Håper der vil komme fler kreative oppskrifter for det er svært lett å kjøre seg fast i fløte og rømme... :rolleyes: Men de er lov! Og som du sa i en annen tråd, så går det greit med mye fett om en spiser lite karbiser... og 20g er lite... ;)

Atkins senteret anbefaler forøvrig at andelen mettet fett ikke skal overstige 30% av fettinntaket(tror det var det). Ett egg inneholder 30% mettet fett... ;) Og med unntak av kokosfett så har de andre kildene vi regner som mettede en andel umettede i seg... :p

Gleder meg til oppskriften! :D


#5

Nille sa for siden:

Bortsett fra oppskriftene (mange av dem) med majones i, er dette det eneste jeg i farten kunne finne om majones på Atkins siden eller i boka. Jeg har sjekket med mine amerikanske venner og de påstår at Hellmans Real Mayonaise er laget av kaldpresset olje. Jeg har ikke sjekket dette, har ikke mer igjen i skapet. har prøvd å bruke Mills og andre norske majoneser i oppskrifter (varme) men de skiller seg og smaker pyton....... vet ikke hvorfor. Skal "forske" litt på det der....


#6

MHM sa for siden:

Vet du om den finnes i Norge? Hadde vært kjekt med en ferdig-majones av kaldpresset olje. Men det er jo fort gjort å lage også da. Et par minutter bare! Og den holder seg noen dager i kjøleskap.


#7

HP sa for siden:

De har den i de fleste velassorterte dagligvareforretninger.

Har prøvd "squeese" varianten, den var miss (tyntflytende). Skal prøve i krukke snart.

Men kom med oppskrift du, MHM! :p


#8

MHM sa for siden:

Har jo gjort det for mange minutter (!) siden jo, din masekopp! ;)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.