< Tilbake til oversikten

Karboinnhold i syrnede melkeprodukter

#1

Yonah sa for siden:

Jeg finner ikke noe forskning på dette, men i flere år har jeg ment at karboinnholdet i fløte og rømme med samme fettinnhold umulig kan være det samme. Rømmen blir ikke tilsatt sukker. For å lage rømme tilsettes en syrningskultur, denne formerer seg ved å spise av melkesukkeret(karbohydratene i melka). Ergo det må jo være mindre karbo i et syrnet produkt enn det som faktisk står på pakkene.
Dette gjelder vel alle syrnede produkter, det kan ikke blir hverken yoghurt, filmjølk eller rømme uten at bakteriekulturen har noe å spise av og melkesukkeret blir ikke erstattet liksom, det blir borte fordi bakteriene har spist deler av det.
Selvsagt er det igjen melkesukker i et slik produkt(dersom en lager selv kan en regulere det ved å la feks yoghurten stå 24 og ikke 12 timer, men det blir surere og surere), men langt mindre enn i utgangspunktet.

Er det flere enn meg som ikke er redd for å spise naturelle syrnede produkter med levende bakteriekultur? Fløte er jeg mye mere forsiktig med enn rømme.

Jeg leste en artikkel fra USA som var skrevet av en som hadde undersøkt i laboratorie, men den er borte fra meg. Jeg tror resultatet var at vanlig plain fat yoghurt( mulig det tilsvarer helmelksyoghurt uten sukker) inneholdt 2 g karbo pr cup(2,25dl).



#3

Carisma sa for siden:

Da jeg gikk på Fedonkurs sa de at i biola (naturell) var det nesten ikke igjen sukker for den inneholdt aktive bakterier som spiste det. Så den var godkjent hvertfall.


#4

Lillemy71 sa for siden:

fant noe på Marks Daily Apple:

Kanskje et samme som blir gjort her hjemme?

[/COLOR][/LEFT]


#5

Yonah sa for siden:

Det er det jeg mener.

Nå har jeg vært medlem her ei stund og når noen nevner et glass biola så er det nono, for det er jo sååå utrolig mye karbo i det glasset. Og det har jeg null tro på. Ja, det er fortsatt igjen melkeprotein som en del kan være følsomme for(øker blodsukkeret hos noen, raskere enn protein fra feks kjøtt).


#6

Carisma sa for siden:

jeg tror nok de fleste som tenker Biola tenker de med smak, og at det er derfor det reageres. Selv bruker jeg litt naturell i smoothie f.eks, spesielt hvis jeg har tatt medisiner.


#7

Yonah sa for siden:

I de trådene jeg har sett det har vært reagert har det vært snakk om naturell surmelk, ikke de smaksatte. Det er samme oppfattning i sverige, hysteri over fil med 3 g fett fordi det er så mye karbo(under 4 g /100g før syrning).


#8

Rin sa for siden:

Ai, dette har jeg ikke tenkt over før. Men nå har jeg skrekkelig lyst på et glass biola! :p


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.