Er det noen som har tips om lavkarbo kokebøker som oppgir karbohydratinnhold for oppskriftene?
Det hadde vært så greit med en bok som gjør disse utregningene for en, i stedet for at man enten går ut fra at karboinnholdet er ok eller at man regner det ut sjøl hver gang man lager mat. Jeg liker å vite akkurat hvor mye det er i maten, ikke bare gå ut i fra at det sikkert er greit. Liker også at kokebøkene er litt nøkterne; jeg er ikke helt der at det går i kamskjell og fersk breiflabb for å si det sånn...Liker veldig godt oppskrifter som holder seg til hverdagskost og relativt billige vanlige ingredienser. :)
Er ikke helt tilhenger selv av slike ferdig utregnede oppskrifter både fordi oppskriftene oftest er til mer enn en porsjon og uansett må man vite hvor mye man da spiser, men også fordi enkelte ting kan ha forskjellig karbohydratinnhold om man ikke kjøper akkurat det samme merket som er brukt i oppskriften.
Ser at i "Våra besta GI-resept" står det oppgitt karbohydratinnhold, men kun det. I bladet "Helsemagasinet" (tidligere VOF) har de oppskrifter hver gang der næringsinnoldet er oppgitt.
I starten veide jeg stort sett alt, nå tar jeg det litt mer på slumpen, men tar jevnlige stikkprøver på vekta for å se at jeg ikke "glir ut".
Vet ikke, men du får begynne å notere i kokebøkene dine når du har laget noe og regnet ut karbo-innhold pr. 100 g så har du det til neste gang du skal lage den samme retten. :)
Jeg hadde også ønsket kokebøker som ga opplysninger om karbeinnhold. Dette for å lette planlegging av meny. Men siden ingen av mine kokebøker gir denne informasjonen noterer jeg på de oppskriftene jeg syns ser fristende ut, og de jeg har prøvd ut. Funker bra det :)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.