2 egg, hviten piskes stiv. Plommene blandes med
125g Cottage Cheese
125g Kremfløte
1ts fiberhusk (2g) (kan sikkert erstattes av populver el.l.)
1ss glutenmel (16g) (viktig for konistensen)
Søtning tilsvarende 30g sukker (f.eks. flytende natreen 2,2ml i lokket, smak til)
Røren vendes i den stivpiskede egehvitten. (vet igrunn ikke hvorfor, men oppskriften baserer seg jo på lapper eller lignende) og smøres ut over et bakepapir (nesten en hel langpanne siden dette skal være tynt) og stekes i 175 grader i 15 minutter.
Når jeg tar den ut så legger jeg en rist over og kjappt snur hele greia slik at den kjøler seg ned på rist uten bakepapir. Jeg deler den med sak i 6 deler og bruker bakepapiret som mellomlegg og har det i en pose i kjøleskap.
En slik med 20g smør, sukrin og kanel har 278kcal, 7,6g protein, 26,8g fett og 1,6g karbo. Spiser du 2 så orker du neppe middag.
Tenkte på det samme og tok en titt på innholdslista på nettet og det er ikke så ille - det er laget av raps- og kokosolje, ingen skumle oljer der altså. :) Margarin er ikke så ille nå som det var for bare noen få år siden. Jeg bruker bare bremykt, smør og olivenolje, men det er mitt valg da. :)
Hm? Det skjønte jeg ikke. Margarin er jo en smør-erstatning / etterligning og før ble det laget på mye dårligere ingredienser enn det i alle fall Soft Flora blir i dag.
What TrillTrall said. Delvis herdet fett = transfett. Fullherdet er ikke usunt på den måten. Delvis herdet fett brukes ikke lenger i produksjon av margarin.
Problemet vi sitter igjen med da er forholdet mellom omega 6 og omega 3. Som vel kan være like så viktig som dette med om det tetter blodårene eller ei.
Soft flora er litt guilty pleasure siden jeg forbinner det med barndommen min. Jeg bruker for det meste bremykt og smør ellers, men dere kan bruke hva dere vil :D
Dette er derimot grunnen til at jeg har Sukrin i huset ;)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.