< Tilbake til oversikten

Sylwesters Spaghetti Bolognese (med bilde)

#1

sylwester sa for siden:

Jeg fikk så lyst på Spaghetti Bolognese idag så jeg tenke: Det må det da gå an å gjøre.

[img]http://forum.lavkarbo.no/picture.php?albumid=515&amp;pictureid=3900[/img]

Pasta:
Her bruker jeg Scyric sin oppskrift, nærmere bestemt 3/4 av som foreslått av Mariann S på 3. side. Jeg gjengir den her:

Sett ovnen på 150 grader

Bland:
3 egg
90 g naturell smøreost
27 g fiberhusk.

La det hvile og svelle i 10 minutter. Pisk opp igjen. Legg deigen på en bakepapir. Smør den utover. Jeg legger så et olja bakepapir med den olja siden ned. Så kjevler jeg ut deigen. Bak den i ovnen i 10 minutter med bakepapiret på. La den kjøle av. Skjær den så i strimler. Man kan bruke pizzakutter, eller rulle den samme og så skjære opp.

Bolognesesaus:
2 bokser hermetiske tomater
1 Brokkoli
1 fedd hvitløk
1 buljongternig
1/2 frisk chilli (kan utelates)
1 ss Provencekrydder
1/4 purre
700-800g kvernet kjøtt (jeg brukte kjøttkakedeig)

Skrell brokkolistilken og ta av brokkolitoppene. Skjer stilken i mindre biter og ha i tomatene. Ha i buljong, chilli og hakket hvitløk. Kok opp til brokkolistilken er mør. Kjøres glatt i stavmikser. Ha i brokkolitoppene og finhakket purre. Kok opp mens du steker kjøttet og har i. Smak til med Provencekrydder, pepper og salt.

Friske grønnsaker:
2 Slangeagurker
2 Paprika
2 boks minimais.

Jeg dytter slangeagurkene igjennom en multihakker 2 ganger. En for å få lange strimler og en på tvers så jeg får terninger. Deretter går paprika og minimais igjennom samme en gang. Ferdig på 3 minutter!

Hvis du ikke har stor familie som skal spise så lønner det seg å lage 1/2 oppskrift av grønnsakene og heller lage den flere ganger, slik at den er frisk. Det går også helt fint å halvere hele oppskriften, men jeg liker å lage god mat en gang å spise den flere dager. Jeg får 5 middager ut av dette :D


#2

TrillTrall sa for siden:

Hørtes kjempegodt ut! Spørs om jeg må prøve denne til helgen! :) Hvordan smaker "pastaen" da? Jeg er veldig glad i sånn ordentlig strimmelpasta (nå husker jeg ikke engang hva det heter!), men det er år og dag siden jeg har spist det. Jeg kan alltids spise litt av den uansett jeg da, men var ostepastaen god?


#3

sylwester sa for siden:

Bolognesesausen overdøver hva den smaker så den er der mest for konsistensen. Den er ikke al dente så den slår ikke ekte pasta på konsistens heller. Jeg har brukt samme fakepasta i Lasagne og der fungerer den enda bedre.


#4

Gracella sa for siden:

Lasagnatipset skal utprøves! :-)


#5

Butterfly83 sa for siden:

Det er vel samme pastaoppskriften som i en del andre tråder her, så der ligger det masse tips også :)

Ser veldig godt ut :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.