< Tilbake til oversikten

Suketter og lavkarbo

#1

trollissima sa for siden:

Hei!

Hvilke suketter bruker dere som er på lavkarbo? Jeg har hjemme stevia og canderel. Har brukt canderel i teen og ble mer sulten om kvelden.
Splenda har jeg kun i pulverform, bruker den ikke til teen. Men kanskje jeg burde det? Finnes det splenda-suketter?


#2

Turid42 sa for siden:

Hei! Jeg bruker stort sett sukrin, som du får på helsekosten. Den er naturlig, og jeg opplever ikke at den trigger noe sug. Te har jeg vendt meg til å drikke uten søtning, nå synes jeg suketter smaker py. Tok ikke lang tid å venne seg til heller!


#3

trollissima sa for siden:

Mener du sukrin i pulverform?


#4

trollissima sa for siden:

Stevia er også naturlig forresten :-)


#5

Turid42 sa for siden:

I pulverform, ja! Sukrin Gold er også godt, og gir en litt rundere smak, sånn som brunt sukker:)


#6

Butterfly83 sa for siden:

Jeg bruker den "vanlige" hvite og blå. Natreen?


#7

trollissima sa for siden:

Man blir litt forvirra for folk bruker så mye forskjellig. Leste en annen tråd hvor alle digger Splenda. Det må jo være noe helt kunstig.
Sukrin høres for såvidt bra ut som naturlig produkt.
Er det sikkert at sukrin ikke påvirker negativ lavkarbo kosthold?
Må bare spørre for jeg er litt forvirra :forvirret


#8

TrillTrall sa for siden:

Vanlig sukrin smaker veldig kaldt, sukrin gold skal være bedre.

Splenda holder jeg meg unna, det er ting i den som ikke går i oppløsning i naturen og det har faktisk blitt et lite forurensningsproblem!

Stevia er naturlig (en plante) og kalorifritt og mye bedre for både kropp og tenner enn sukker. :) Finnes med mange forskjellige smaker, jeg har nøytral, med vanilje og med sjokoladesmak. :)

Vanlige natreensuketter liker jeg ikke så godt lenger og de grønne fra canderel har jeg aldri klart ettersmaken på.


#9

sylwester sa for siden:

Både blåsyre og arsenikk er naturlige stoffer så det er ikke noe korrelasjon mellom naturlig og ufarlig.

At Stevia er naturlig er misvisende. Hvis din Stevia er grønn og ser ut som blader er jeg enig i at det muligens er naturlig, men det hvite pulveret jeg bruker er konsentrert og har vært igjennom en kjemisk prosess for å bli hvitt pulver. I den formen så er det 100-300 ganger søtere enn sukker litt avhenig av hvor mange glycose-molekyler som har koblet seg på resultatmoklekylet i den kjemiske prosesen.

F.eks. Atkins anbefalte maks 3 brukerdoser om dagen. Regner med at det er tilsvarende 6ts. sukker. Med den begrensningen ser jeg ikke noen grunn til å velge på noen annen grunn enn at man foretrekker lakrissmaken til stevia fremfor frysesmaken til sukrin. Selv holder jeg meg til suketter og flytende søtning fra Natreen og bruker det konsekvent som førstevalg. Jeg har Sukrin, Sukrin gold, Stevia (både pulver og flytende) og granulet Splenda og jeg bruker de og, men mye skjeldnere. F.eks. så er Sukrin fin på lefse og grøt siden det knaser.


#10

trollissima sa for siden:

Takk for svarene. Nå fant jeg også en gammel tråd med samme tema. Min konklusjon det beste er vel å ikke bruke noe søtningsmidler i det hele tatt.
Jeg skal bruke opp Splenda boks, bruker den til pisket fløte (1 ts i ny og ne) så den skal vare evig. Skal kjøpe sukrin deretter eller ta hyponose for å avvene meg fra sukker livets lang :-)


#11

index sa for siden:

Bruker Natreen til det meste jeg. Både som suketter og strø til deserter etc. Synes det smaker helt greit. Sukrin ble jeg aldri helt fortrolig med smaken på, og Tagatesse blir knallhard etter at posen er åpnet. Og Stevia pakken har jeg glemt å smake på....


#12

Bønna200 sa for siden:

Jeg hører folk sier Tagassen blir hard, men jeg har hatt min godt innpakka i ett år uten problemer. :confused:


#13

Butterfly83 sa for siden:

Min er også hard, men jeg har ikke vært så nøye på å pakke den godt. Men jeg bare dunker løs på pakka før jeg skal bruke den :p


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.