Jeg er for såvidt ganske ny på lchf. Var flink før jeg ble gravid med nr to, men da jeg ble gravid, spiste jeg det jeg følte for. La ikke på meg noe mer enn 10 kilo og nå er jeg 1-2 kg over startvekt før jeg ble gravid. Så nå plukker jeg opp trådene fra forrige gang og skal ned til målet mitt.
Jeg har ikke noen særlig retning jeg følger, egentlig. Spiser ikke brød, hvete, pasta, snop, brus og andre ting med høyt karboinnhold.
Tenker fett, proteiner og litt krab. Vet ikke hva jeg ligger på om dagen.
Har sprukket to ganger foreløpig. I natt da jeg var oppe for å gi poden mat, var jeg sulten og merkelig nok valgte jeg å spise 6 ruter av en firkløver og en kokosbolle. Jeg vet. Teit. Og jeg nøt det ikke. Det er det verste :p men svigers har kun lettprodukter og brød, og av en eller annen grunn valgte jeg altså snopet. Aldri mer, for å si det sånn.
I dag har vi ikke hatt så veldig mye mat i kjøleskapet, så jeg har vært litt rådløs.
Kan noen si om dette har vært en dårlig lchf-dag, eller en ok?
Frokost: kaffi med fløte
Lunsj: smoothie med kokosmelk, fløte, tyrkisk yoghurt, bringebær, lecitin og en neve mandler
Middag: (var på besøk hos mine foreldre som hadde raspeballer)
Salt kjøtt, bacon, smør, litt kålrabistappe, korv(?)/pølse og en halv gulrot
Kvelds: (sliter med den, da jeg som sagt ikke har store greier i kjøleskapet) kaffe med fløte :/
Så... Er jeg helt på vidden eller??
Til vanlig spiser jeg en del egg, smoothie med avokado f.eks
Middag/ lunsj inneholder gjerne kylling, tunfisk i majones, salat som tilbehør blablabla.
Førte inn ca det jeg har spist i dag.. Ligger på 31 g karb, 112 g fett og 21 g protein. Ser jeg burde spise mer karbs:) jeje. Lifesum er appen å bruke om noen lurer:)
Ja, er enig i det. Dagen i går var ikke helt på topp matmessig;)
I dag derimot har jeg fått i meg 27 karb, 117 g protein (er det noe "maks" på dette?) og 109 g fett.
Ikke optimalt i dag heller synes jeg, men er godt forberedt fremover ;)
Chiagrøt til frokost!
Jeg ville vært litt forsiktig med fløte hver dag.
Tyrkisk yoghurt likeså.
Mandler inneholder en del karber også - så en neve daglig kan være litt mye - prøv paranøtter!
Det er litt individuelt hvordan folk reagerer med melkeprodukter men om du ikke går særlig ned ville jeg kuttet yoghurten og fløten. Smør og fete oster er mye lurere meieriprodukter.
Man kan spise mange egg om dagen om man vil. Hass-avokadoer er kjempebra mat. Liker du oliven?
Gulrot har ingenting i lchf å gjøre.
Håper dette var til hjelp!
Veldig bastant og si at gulrot har ingenting å gjøre på lavkarb, giraffen.
Helt greitt at kokt gulrot inneholder 6,7 karbohydrater, men ved litt moderat lavkarbo er det ingenting i veien for å spise litt gulrot.
Jeg lever ketogent og det er ikke unormalt at jeg tar en bit gulrot til middagen.
I mitt hode skal storparten av karbohydratene komme fra grønnsaker, men trådstarter sier jo at hun ikke har noen filosofi enda + hun ammer fremdeles.
Nå er det slik at Eenfeldts LCHF er en enkel diett. Enkel på den måten at den egentlig ikke forbyr noe, kun gir anbefalinger på hva du skal foretrekke. Du trenger egentlig ikke telle karbohydrater og hvis du absolutt ikke kan leve uten gulrot så er det helt greit å spise litt gulrot en gang i blant. Jeg mener Eenfeldt brukte ris som eksempel og noe mindre lavkarbo enn ris finner du ikke.
De som sier at LCHF er max x gram karbohydrat per dag og at alle ingredienser du bruker alltid på ha mindre enn 5gkh/100g vare følger igrunn ikke LCHF, men en noe strengere versjon som er kompatibel. I praksis vil den da være ganske lik ketolysekuren. For de som vil ha raske resultater så kan det være veien å gå, men for oss som skal leve i flere år fremover så er det ingen hast i vektnedgangen. Jeg spiser både gulrot i min lapskaus og noen ganger mais på taco. Det er ingen smo har arrestert meg ennå :)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.