Lenge siden jeg sist var på lavkarbo. Jeg vil ha minst mulig karbohydrater uten å være fanatisk.
Dette med drikke er litt vanskelig for meg da jeg er slankeoperert for mange år siden. Tåler dårlig vann da jeg får kramper i magen av det. Mulig det går med kokt vann, men det vet jeg ikke.
Hva annet enn vann er greit å drikke :confused:
Drikker stort sett vann.. har kullsyremaskin,og denne bruker jeg mye til "kos" på kveldene(istedetfor brus:D) Har oppi frossne bær,sitron eller en lime..eller bare littnfun saft oppi.
Ellers tar jeg meg litt pepsi max i ny og ne :)
Te som jeg søter med stevia og vann. Ha litt sitronsaft eller bær i vannet om du ikke klarer bare vann. Hvis det er kaldt vann som gir deg kramper kan du prøve med lunkent, kanskje det går bedre.
Jeg har fått forklart at vannmolekylene er større i rent vann, enn når f.eks vann er tilsatt saft.
Jeg har null problemer med å drikke vann, og kan bøtte nedpå en halvliter om jeg vil. Hadde litt problemer i de første månedene etter operasjonen, men de ble fort borte etterhvert som jeg ble vant til å drikke mer og mer vann på en gang. Drakk ikke noe annet enn vann de første mnd etter operasjonen, nå drikker jeg mest vann og kaffe, og litt lettbrus. Jeg tror kroppen har godt av å drikke rent vann, så jeg unngår å erstatte vannet med saft og annen væske.
Ikke at jeg er noen ekspert på kjemi, men et vannmolekyl er et vannmolekyl, og så vidt jeg husker, så er det ikke mulig å forandre på størrelsen til et atom. Så et vannmolekyl vil ha en fast størrelse.
Vannmolekyler spaltes ikke eller forandrer størrelse når man blander saft eller noe annet drikkendes i et glass vann. Derimot legger de seg rundt f.eks et sukkermolekyl og frakter det ut i resten av vannet (dvs når sukker løses opp i vann), så en sukkerløsning vil inneholde større molekyler enn reint vann. Sukker er en ikke-ionisk løsning. Salter, som er ioniske løsninger, vil spaltes i vann, så her vil resultatet bli mindre salt-"atomer" som omringes av vannmolekyler. Heller ikke her er det noe som blir mindre enn de opprinnelige vannmolekylene.
Jada, dette var heeelt ute på sidelinjen, men jeg bare måtte si det ;):o
Helt greit med en forklaring, siden jeg tidligere har fått dette feil fra ernæringsfysiologen min. :)
Vet ikke hva som er årsaken, men det er iallfall veldig vanlig at de som har tatt gastric bypass har problemer med rent vann i den første tiden etter operasjonen, men at det går mye lettere å drikke f.eks saft. Må jo være et eller annet kjemisk som skjer med vannet når det er tilsatt saft som gjør at det blir enklere å drikke da?
Jeg vet ikke hvorfor de mad gastric bypass får problemer med (bare) vann, men det er ikke fysisk mulig for et menneske å føle størrelsen på et vannmolekyl ;).
Men kaffe kjennes annerledes enn te, kaffe med fløte kjennes annerledes ut enn kaffe uten, osv.
Jøss, håper ikke at det var i noe seriøs litteratur.
Jeg vet at det er en selverklært japansk "dr" som skriver mye artig om sin "forskning" på vann på nettet. Det er kanskje fra ham slike myter kommer?
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.