< Tilbake til oversikten

Glykemisk indeks på ulike melsorter

#1

Renate79 sa for siden:

Jeg har googlet og lett, men klarer ikke å finne en oversikt over den glykemiske indeksen på ulike melsorter.
Er det noen som har oversikt over dette eller vet hvor jeg kan finne det?

Det som er målet er å finne mel (mel-lignende produkter) som kan brukes i både bakst og matlaging som har lav GI.

Håper noen kan :)


#2

BenteR sa for siden:

www.fedon.no/filestore/Artikkelbilder/pdf-filer/GILISTE.pdf

Personlig har jeg ikke funnet noen melsorter som det er greitt å spise "vanlig mye" av.
Jeg bruker litt havre eller havremel, ellers i bakst bruker jeg f.eks. JBKM, "mel" av frøsorter og kokos, og om du tåler mandler, er mandelmel et alternativ.
Ingen av "melsortene" laget av frø/kokos/mandler smaker eller oppfører seg likt som tradisjonelt mel, så mitt råd er å finne alternativer til brødmat.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.